TRT ortak yapımı “Gölgeler İçinde” Moskova’dan ödülle döndü

TRT Ortak Yapımı “Gölgeler İçinde” filmi, 42. Moskova Film Festivali’nde “Jüri Özel Ödülü”nü kazandı.

Bu yıl 1-8 Ekim 2020 tarihleri arasında 42’ncisi gerçekleştirilen dünyanın en prestijli film festivallerinden Moskova Film Festivali’nin ana bölümünde yarışan Erdem Tepegöz’ün yönettiği TRT Ortak Yapımı “Gölgeler İçinde” filmi festivalin ikinci büyük ödülü olan ”Jüri Özel Ödülü”nü kazandı.

blank

Türkiye prömiyerini Moskova’dan bir gün sonra 57. Antalya Altın Portakal Film Festivali’nin Ulusal Yarışma bölümünde yapan filmin başrolünü; Homeland, Prison Break, Aladdin gibi uluslararası projelerde rol alan Numan Acar üstleniyor. Filmin yarıştığı Ulusal Yarışma bölümünün ödülleri ise 10 Ekim Cumartesi akşamı sahiplerini bulacak. Rusya’da sinema yazarları listesinde 5 üzerinden 4.11’lik yıldız alan ve Moskova’dan ödülle dönen filmin ekibi aynı anda iki festivalin heyecanını birlikte yaşıyor.

TRT’nin ortak yapımcılığını üstlendiği film, zamansız ve mekansız bir hikâyeyi anlatıyor. İşine sadık bir maden işçisi, ilkel bir teknoloji ile yönetilen fabrika bölgesinde çalışmaktadır. Çalıştığı yapı hakkında şüphe duymaya başlar. İçinde yaşadığı sistemi sorguladıkça, bu yapının bilmediği derinliklerini öğrenir.

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.