TOY Festival 5 Mayıs’ta “TOY İSTANBUL”da başlıyor

Kasım 2016’da kapılarını açan İstanbul’un en yeni sahnelerinden TOY İSTANBUL sezona 5-27 Mayıs tarihleri arasında gerçekleşecek
TOY Festival’le veda ediyor. Festivalin ilk oyunu yılın ses getiren prodüksiyonlarından “Kaplan Sarılması” olacak.

TOY İstanbul, ilk sezonu boyunca sahnesinde yer alan ve destek veren oyunlar ile yeni sezonda sahnesinde yer alacak yepyeni oyunların da yer aldığı heyecan verici bir programla Mayıs ayını TOY Festival ilan ediyor.

Şebnem Bozoklu ve Kerem Fırtına’nın rol aldığı TOY Prodüksiyonu “Kaplan Sarılması” festivalin açılışını yaptıktan sonra festival boyunca Cuma akşamları sahnede olacak. “Kaplan Sarılması,” izleyiciye teknolojiyle iç içe geçmiş hayatlarımızı ve yalnızlıklarımızı bir kadının trajikomik hikâyesi üzerinden sorgulatıyor.

Toy Festival, Yeşim Ceren Bozoğlu’nun yönettiği “Diva Ve Kırık Bebekler”in prömiyerine de ev sahipliği yapacak. Zaman yolculuğu içindeki bir kadının gerçek aşkı bulma hikâyesini konu alan “Diva ve Kırık Bebekler”, Pınar Ataer koreografisi ve performansıyla sahnede olacak.

Öykü Gürman ve Füruzan Asena Ongan’ın rol aldığı, çağımızda hızla tükenen duyguları, plastikleşen ilişkileri, evlilikleri ve sahtelikleri anlatan “Plastik Aşklar” ile hiçbir şeye inanmayan ve her şeyle dalga geçen, zamanın ötesinden iki kadının anlatımıyla farklı oyunculuk stillerini harmanlayan “Şatonun Altında” ise TOY İstanbul sahnesinde ilk kez yer alacaklar.

Festivalde sezon boyunca TOY İstanbul sahnesinde izlediğimiz İştar Gökseven, Faruk Barman ve Yağız Can Konyalı’nın rol aldığı Tiyatro Yan Etki prodüksiyonu “Çıkmaz Sokak Çocukları”; Siyah Beyaz ve Renkli Tiyatro’nun çağımızın korkusu “Zenofobi”yi sorgulayan oyunu “Yuva”; Aslı Yılmaz, Güneş Sayın, Metin Yavuzoğlu ve Salih Bademci’nin sahne aldığı “Tesir”; Murat Mahmutyazıcıoğlu’nun yazıp yönettiği bir aileden üç kuşak kadının hikâyesi “Sen İstanbul’dan Daha Güzelsin”; yönetmenliğini Meltem Cumbul’un yaptığı “BLU”; Mert Öner’in yönettiği ve Sedef Ecer’in fantastik öğelerle bezeyerek yazdığı “Kenardakiler”, erkek egemen toplumsal yapıya itiraz ederek yapının yarattığı mağduriyeti sahneye taşıyan Melike Güner, Faruk Barman ve Reyhan Kırıoğlu’nun rol aldığı “Medet” ve Neil LaBute’nin attığımız adımların sorumluluğunu alıp almamak, sonuçlarıyla yüzleşip yüzleşmemek üzerine yazdığı üç kısa oyundan oluşan “Soğuyunca Acımaya Başlar” bir kez daha sahnede olacak.

TOY Festival minik izleyicileri de Çizgi Kukla Tiyatrosu Prodüksiyonu iki oyunla buluşturacak: La Fontaine’in klasik hikâyesi ile başlayıp farklı bir hal alan “Kahraman Ağustos Böceği” ve akvaryum dünyasından sıkılan Renkli isimli balığın maceralarını anlatan “Renkli Balık Yeni Dünyalar Kâşifi”.

 

5 MayısCuma20.30Kaplan Sarılması
6 MayısCumartesi20.30Şatonun Altında
7 MayısPazar13.30Renkli Balık Yeni Dünyalar Kaşifi
9 MayısSalı20:30Çıkmaz Sokak Çocukları
10 MayısÇarşamba20.30Tesir
11 MayısPerşembe20.30Medet
12 MayısCuma20.30Kaplan Sarılması
14 MayısPazar13:30Kahraman Ağustos Böceği
16 MayısSalı20.30Kenardakiler
17 MayısÇarşamba20.30Plastik Aşklar
18 MayısPerşembe20.30Yuva
19 MayısCuma20.30Kaplan Sarılması
20 MayısCumartesi20:30BLU
21 MayısPazar20:30Diva ve Kırık Bebekler
23 MayısSalı20.30Çıkmaz Sokak Çocukları
24 MayısÇarşamba20.30Soğuyunca Acımaya Başlar
25 MayısPerşembe20.30Sen İstanbul’dan Daha Güzelsin
26 MayısCuma20.30Kaplan Sarılması

 

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.