Torbalı Belediyesi’nden Ayrnacılar’a MOBESE

Torbalı Belediye Başkanı Mithat Tekin’in talimatı doğrultusunda Ayrancılar ve Yazıbaşı’yı da kapsayan bölgede başlayan MOBESE sisteminin kurulumu tamamlandı. 2 hafta önce tamamlanan çalışma sonrası MOBESE sistemi jandarmanın kullanımına açıldı

Ayrancılar bölgesinin en önemli sorunlarından bir tanesi olan ve suç oranlarının artmasında önemli bir etmen olan MOBESE sisteminin eksikliği nedeniyle Ayrancılar Jandarma Karakol Komutanlığı’nın özel talebi üzerine Torbalı Belediye Başkanı Mithat Tekin harekete geçmişti. Bunun üzerine Torbalı Belediyesi nüfusu 65 bine dayanan Ayrancılar ve Yazıbaşı’yı da kapsayan bölgeye MOBESE kurulumu için geçtiğimiz aylarda çalışmalara başladı. Son yıllarda asayiş olaylarının artmasına ve bölge sakinlerinin özellikle güvenlik açısından huzursuz olmasına sebep olan kameraların yokluğu nedeniyle girişimleri hızlandıran Torbalı Belediyesi, bahsi geçen bölgelerde MOBESE kurulumunu tamamladı. Yaklaşık iki haftadır işlevli bir şekilde kullanılmaya başlanan kameralar jandarmanın kullanımına sunuldu. Bu iki haftalık süreçte bile meyvelerini vermeye başlayan MOBESE kameraları Ayrancılar bölgesinin tamamını kapsıyor.

JANDARMANIN DA KULLANIMINA AÇILDI

Torbalı Belediyesi, Ayrancılar’da yıllardır dile getirilen özellikle adli olaylarda sık sık gündeme gelen MOBESE sorununu ortadan kaldırdı. Kurulan kamera sistemleri ayrıca yaralamalı ve ölümlü kazalara sebebiyet veren trafik ihlallerini azaltmak, vatandaşlarımızın can ve mal güvenliğini tehtid edici girişimlerde bulunanları tespit etmek için de kullanılacak. Kurulan MOBESE sistemi bölgede canla başla çalışan jandarma ekiplerinin düzenlediği operasyonlarda suçluların yakalanması konusunda önemli katkı sağlayacak.

BAŞKAN TEKİN “VATANDAŞLARIMIZA HAYIRLI OLSUN”

Ayrancılar halkı tarafından memnuniyetle karşılanan MOBESE kameraları için Torbalı Belediye Başkanı Mithat Tekin, “Artık Ayrancılarlı vatandaşlarımız kafalarını yastığa daha rahat koyacak” dedi. Başkan Tekin yapılan hizmetlerde önce vatandaşların güven ve huzurunu düşündüklerini ifade ederek “Ayrancılar ve Yazıbaşı bölgelerimizde, vatandaşlarımızın can ve mal güvenliğini sağlamak, trafik ihlallerini denetleyerek kazaların önüne geçmek, olası suç olaylarını azaltmak için MOBESE kurulumunu kısa süre önce tamamladık. Vatandaşlarımızın güvenlikleri her şeyden önce geliyor. Bu büyük hizmetin kıymetli hemşehrilerimize ve ilçemize hayırlı olmasını dilerim” dedi.

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.