Topkapı Sarayı, Cumhurbaşkanlığı’na devredildi

Topkapı Sarayı, Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile Milli Saraylar İdaresi Başkanlığı’na devredildi. Buna göre, Topkapı Sarayı’nın tüm işleri Cumhurbaşkanlığı yürütecek.

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’ne geçişin ardından birçok kurum ya da kuruluş Cumhurbaşkanlığı bünyesine devredilmişti. Topkapı Sarayı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile Milli Saraylar İdaresi Başkanlığı’na devredildi.

Topkapı Sarayı’ nın devredilmesine ilişkin karar Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzasıyla Resmi Gazete’de yayımlandı. Buna göre, Topkapı Sarayı’nın tüm işleri Cumhurbaşkanlığı yürütecek.

Kararnameye göre, Topkapı Sarayı’nın yönetim, restorasyon, tanıtım gibi hizmetleri başta olmak üzere tüm hizmetleri Milli Saraylar İdaresi Başkanlığı’nca yapılacak. Karaname ile Topkapı Sarayı’na ilişkin hizmetlerden doğan her türlü borç ve alacaklar da yine Milli Saraylar İdaresi Başkanlığı yetkisinde olacak.

TOPKAPI SARAYI’NA GİRİŞ ZAMLANMIŞTI

Bu arada Kültür ve Turizm Bakanlığı 2 ay önce müze giriş ücretlerine yüzde 20 zam yapmıştı. Zam yapılan müzeler arasında Topkapı Sarayı da yer almıştı.

Bakanlığa bağlı Döner Sermaye İşletmesi Merkez Müdürlüğü’nde yer alan tarifeye göre, Türkiye’nin en eski antik kentlerinden, UNESCO Dünya Kültür Mirası listesinde yer alan ve her yıl ortalama 2 milyona turistin ziyaret ettiği Efes Antik Kenti, Topkapı Sarayı ve Ayasofya Müzesi’ne giriş 60 TL’den 72 TL’ye çıktı.

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.