TKP’den açıklama: Karanlık gider, Gezi kalır!

Haziran direnişinin dokuzuncu yıl dönümü dolayısıyla Taksim Dayanışması’nın çağrısıyla Taksim TMMOB Makine Mühendisleri Odası önünde toplanan yurttaşlara polis müdahalede bulundu, çok sayıda kişi gözaltına alındı.

Türkiye Komünist Partisi’nden de 19 kişinin gözaltına alındığı müdahale sonrası TKP, “Karanlık gider, Gezi kalır” başlığıyla bir açıklama yayımladı.

Gözaltına alınan TKP üyelerinin sabah saatlerinde serbest bırakıldığı öğrenilirken, TKP açıklamasında “Hâlâ gözaltında tutulan tüm yurttaşlar derhal serbest bırakılmalıdır. Bu halk size boyun eğmedi! Bu halk size boyun eğmez!” denildi.

Açıklamanın tamamı şöyle:

Karanlık gider Gezi kalır!

Haziran direnişinin 9 yılında İstanbul’da Taksim Dayanışması’nın çağrısıyla bir araya gelenlere dönük saldırıyı kınıyoruz!

Haziran direnişi talana, gericiliğe, AKP’de somutlanan düzenin her türlü yağmasına karşı, emekçi halkın direnişidir.

Haziran direnişi, meşrudur!

Haziran direnişi, meşruiyetini emekçi halktan, yobaza boyun eğmeyen kadınlardan, doğayı talan edenlere karşı en önde göğsünü siper edenlerden almaktadır.

Haziran direnişi, ‘AKP Türkiye’sine sığmayanlardır!

Haziran direnişi, “Bugünlerin hesabını soracağız, bu düzeni yıkacağız” diyenlerdir!

Basın açıklamasının yapılacağı alandan başlayarak sokağı abluka altına alanlara; halka, gazetecilere gazla müdahale edenlere, onlara emri verenlere sesleniyoruz: Yaptığınız suçtur, hukuksuz müdahaleler asla kabul edilemez.

Gözaltı sırasında ve sonrasında kötü muameleye ve şiddete maruz kalan yaralılara geçmiş olsun. Saldırı esnasında gözaltına alınan, içinde 19 TKP üyesinin de bulunduğu kişilerin büyük bölümü serbest bırakıldı. Hâlâ gözaltında tutulan tüm yurttaşlar derhal serbest bırakılmalıdır.

Bu halk size boyun eğmedi!
Bu halk size boyun eğmez!

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.