Tiyatro Pan, Tiyatro Gülgeç ve Tiyatro Fil Kats Sahne’de

Nisan Ayında Tiyatro Pan, Tiyatro Gülgeç ve Tiyatro Fil Kats Sahne’ de Çocuk oyunları ile sizlerle…

23 Nisan Cumartesi SAAT: 13.00 (Tiyatro Pan – Bilge Aşçı)

YAZAN: ÖZLEM POLAT
YÖNETMEN: ÖMÜR SAKA
MÜZİK: BARIŞ ÇETİN
KUKLA TASARIM: SEDEF KERMEN
KOSTÜM TASARIM: ZEYNEP ERTAN
IŞIK TASARIM: ERKAN KAYA
DEKOR TASARIM: ÖMÜR SAKA
OYUNCULAR: KÜBRA AKKAYA SERCAN DEDE OZAN YILMAZ BERK İÇEN
OYUNUN AMACI: ÇOCUKLARA SAĞLIKLI VE DENGELİ BESLENMELERİ KONUSUNDA FARKINDALIK YARATMAYI AMÇLADIĞIMIZ OYUNUMUZDA, EBEVEYNLERİN DE ÖZENLERİNİ DİKKATE ALARAK, ÇOCUKLARIMIZIN BESLENME ALIŞKANLIKLARI KONUSUNDAKİ İLETİŞİMLERİNE YARDIMCI OLABİLMEYİ AMAÇLAMAKTAYIZ.
GELECEĞİN TEMİNATI ÇOCUKLARIMIZIN DAHA SAĞLIKLI, ÜRETKEN VE BAŞARILI OLMALARINDA SAĞLIKLI BESLENMELERİ KADAR, HAREKETLİ BİR YAŞAM SÜRMELERİ DE ÇOK ÖNEMLİDİR. ÇOCUĞUN BU DÖNEMDE YAPTIĞI SPOR ETKİNLİKLERİ, SAĞLIKLI BİR FİZİK YAPISININ GELİŞMESİNİ SAĞLARKEN, İLERİKİ DÖNEMLERDE SAĞLIKLI BESLENME İLE BİRİKTE BİRÇOK KRONİK HASTALIĞIN OLUŞMA RİSKİNİ AZALTMAKTADIR.

OYUNUN KONUSU: OYUN BİLGE AŞÇI’NIN MUTFAĞINDA GEÇMEKTEDİR VE MUTFAĞIN KAPISI OLDUKÇA BÜYÜK BİR BAHÇEYE AÇILIR..BİLGE AŞÇI BU BAHÇEDE SEBZE VE MEYVELERİ , ÖZENLE BİRİKTİRDİĞİ ANADOLU TOHUMLARIYLA YETİŞTİRİR.MUTFAK DOSTLARI OLAN, BAYAN CİKCİK,DOSTUM AKS VE TAVŞAN MİMİ İLE GELENEKSEL HAFTA SONU KAHVALTISINA GELECEK OLAN, TOPRAK VE ÇİÇEĞ’İ AĞIRLAMAK İÇİN HAZIRLIK YAPARLAR. TOPRAK VE ÇİÇEK, SINIF ARKADAŞLARI OLAN ÇINAR’IDA SAĞLIKLI VE DENGELİ BESLENME ALIŞKANLIĞI KAZANABİLMESİ İÇİN BİLGE AŞÇI’NIN MUTFAĞINA GETİRİRLER. ÇINAR’IN SAĞLIKLI VE DENGELİ BESLENME KONUSUNU ÖĞRENMEKTE NE KADAR İSTEKLİ OLDUĞUNU HEP BERABER GÖRECEĞİZ..

BİLGE AŞÇI’NIN MUTFAĞINDA EĞLENİRKEN ÖĞRENMEYİ, ÖĞRENİRKEN ÜRETMEYİ VE DOĞAYLA UYUM İÇİNDE YAŞAMANIN İNSANI NE KADAR MUTLU ETTİĞİNİ GÖRECEĞİZ.
BU MUTFAKTAN VE BAHÇESİNDEN YAYILAN HOŞ KOKULAR, SEVGİ DOSTLUK VE BARIŞ KOKULARIYLA BİRLEŞİR.
SAĞLIKLI YAŞA İYİ KALPLİ OL…
UNUTMAYIN HER ÇOCUK ÖZELDİR…

tiyatro1

24 Nisan Pazar Saat: 13.00 ( Tiyatro Gülgeç – Bir Çocuk Masalı Turunç’ un Bahçesi)

Oynayanlar: Ahmet Saka, Bihter Gülgeç Saka, Emre Saka
Yazan: Bihter Gülgeç Saka
Yöneten: Emre Saka
Teknik Kontrol: Ezgi Özyürekoğlu
Müzik: Neylan Özgüle, Ahmet Ayaz Yılmaz, İlkay Dinsever
Uzm. Psk. Dan. Özlem Mumcuoğlu Danışmanlığında

OYUNUN AMACI : ‘’Turunç’un Bahçesi’’ isimli oyunumuz; çocukların özgüven kazanmaları, yeteneklerini keşfedebilmeleri ve üretebiliyor olmaları üzerine tasarlanmıştır. Oyun her çocuğun eşsiz birer yetenek olduğunu anlatırken, dostluk, dürüstlük, hayal kurma temalarını işler. Gerçek olanla hayal olanı ayırmanın üstünde durur. Çocukların günümüzde çok sık rastlanan ‘’can sıkıntısı’’ problemini ‘’oyun oynamaya ‘’üretime’’ dönüştürmenin yollarını gösterirken çocukları kendi potansiyeline merak duymaya teşvik eder.

OYUNUN KONUSU: Öz güven, yetenek ve dostluk.

OYUNUN ÖZETİ: Kardeş olan Toprak’la İnci’nin evlerinde canları sıkılmaktadır. İnci ve sınıf arkadaşı olan Efe’nin masal yazma ödevini hep birlikte yapmaya karar verirler. Kukla kursuna giden Toprak’ın konuyla ilgili harika bir fikri vardır. Toprak kuklalarını çıkarınca işler daha heyecanlı, eğlenceli bir hale dönüşür ve birden kendi yazdıkları masalın içinde bulurlar kendilerini.

tiyato2

30 Nisan Cumartesi Saat:13.00 ( Tiyatro Fil – Clean Clean Wiht Green)

DİL: İNGİLİZCE
YAZAN: TUĞBA GÜDÜCÜ
YÖNETEN: MUSTAFA POYRAZ

ÖZET
Üçgen, Kare ve Daire adlı şekil temizlikçiler aynı anda bir parkı temizlemeye gelirler ve kimin o parkın asıl temizlikçisi olduğuna ve parkı kimin temizleyeceğine bir türlü karar veremezler. Sonunda akıllarına bir fikir gelir. Bir yarışma düzenlemeye karar verirler. Bu yarışmayı kazanan parkın gerçek temizlikçisi olacaktır. Ancak bu yarışmayı üçü de kazanınca işler yeniden karışır. Şekiller sonunda parkın aslında hepimizin ortak yaşam alanı olduğuna karar verir ve parkı seyircilerle birlikte temizlemeye karar verirler. Ve kazanan dostluk olur.
Oyunumuz 3 yaş ve üzeri seyirciler için uygundur.
NEDEN İZLEMELİYİM?
Oyun, şekiller ve yiyecekler temaları üzerinden okul öncesi ve ilköğretim müfredatına uygun olarak hazırlanmış olup, konu itibariyle dostluk, arkadaşlık ve paylaşma değerlerini de barındırarak çocuklara çevre temizliği bilincini kazandırmayı amaçlar. İnteraktif yapıya sahip bu oyun çocukların İngilizce konuşarak aktif olarak oyuna katılmalarını sağlamasının yanı sıra İngilizce diline ilgilerini de arttırır.

tiyatro3

KATS SAHNE İLETİŞİM
Adres: Kats Sahne adres: Müselles Sokak No:3 Esentepe – Şişli / istanbul
İletişim: 0 212 263 10 63 – 0539 545 2121

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.