Tiyatro Bozok tarafından sahnelenen “Şeker Portakalı” Türkiye turnesine çıkıyor

Tiyatro Bozok tarafından sahnelenen dünya edebiyatının önde gelen eserlerinden “Şeker Portakalı” Türkiye turnesine çıkıyor.

Sahnelenme hakkı Editora Melhoramentos Brazil şirketinden alınan, Tiyato Bozok yorumuyla sahnelenen, Jose Mauro De Vasconselos’un kaleme aldığı ve dünya çocuk edebiyatının en sevilen eserlerinden olan Şeker Portakalı, 2 sezondur Tiyatro Bozok tarafından sahnelenmeye devam ediyor. Filiz Bozok’un uyarlayıp yönettiği bu önemli eser hem çocuklar, hem de yetişkinler için sahneleniyor. Gittiği her yerde seyircinin büyük beğenisini kazanan oyun Türkiye’yi dolaşmaya devam edecek.

Oyun, çok fakir bir ailenin yaramaz ama zeki çocuğu Zeze’nin bahçelerindeki “Şeker Portakalı” fidanı ile arkadaşlığı ve şehrin en güzel arabasına sahip olan Portekizli ile dostluğunu anlatmaktadır.

Jose Mauro De Vasconselos’un yazdığı, Filiz Bozok’un uyarlayıp yönettiği oyunun çevirisi Ezgi Özel Karaçay tarafından yapıldı. Afiş Tasarımı illüstratör Sunghee Park’a ait olan Şeker Portakalı’nın yapımcılığını Metin Bozok, organizatörlüğünü İlhami Akcan, ses ve ışık tasarımını Yunus Durmaz üstleniyor. 2 sezondur devam eden oyunda; Gökhan Soykök, Sevilay Bal, Büşra Kübra Pişkin, Hüseyin Emre Durmaz , Eray İlhan rol alıyor.

Sadece çocukların değil, yetişkinlerinde hayata, dostluğa, paylaşıma ve sevgiye dair pek çok şey bulacağı oyun, 7 Ekim İzmir, 8 Ekim Denizli, 9 Ekim Aydın, 10 Ekim Nazilli, 11 Ekim Eskişehir, 12 Ekim Antalya, 13 Ekim Konya, 14 Ekim Afyon, 19 Ekim Kozyatağı Kültür Merkezi, 20 Ekim Profilo Kültür Merkezi, 21 – 22 Ekim Gaziantep, 25 Ekim Düzce’de seyirciyle buluşmaya hazırlanıyor.

blank
Şeker Portakalı

Biletler: Biletix Ve Salon Gişelerinde!

ŞEKER PORTAKALI HAKKINDA

Çok fakir bir ailenin çocuklarından biri olan Zeze, 5 yaşında olmasına rağmen hayal gücü ve zekâsı çok gelişmiş, oldukça yaramaz bir çocuktur. Çok meraklı olan ve çevresindeki her şeyi keşfetmeye çalışan bu çocuk okumayı da erken yaşta öğrenmiştir, öğretmeninin gözdesi olmuştur. Yeni taşındıkları evde bahçedeki ağaçlardan biri olan şeker portakalı fidanı Zeze ile konuşmaya başlar ve çok iyi iki arkadaş olurlar. Zeze bir yandan yaramazlıklarına devam ederken diğer yandan da okuldaki başarısıyla öğretmeni ve çevresindekileri oldukça şaşırtır. Günün birinde Zeze bir yaramazlık neticesinde ayağını keser ve şehrin en güzel arabasına sahip olan Portekizli O’nu eczaneye götürür. Zeze Portekizli’den çok şey öğrenir ve bir süre sonra dost olurlar. Zeze bu dostluk sayesinde sevginin ne olduğunu anlamış ve eski yaramazlıklarını bırakmıştır.

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.