Titan faciasından sonra Titanik’i yayın listesine alan Netflix’e tepki

Titanik enkazını keşfetmek için OceanGate Expeditions şirketi tarafından yapılan Titan denizaltısına içindeki 5 kişiye mezar oldu. Geçen hafta dünyanın en çok konuştuğu olayların başında gelen kazadan birkaç gün sonra Netflix, Leonardo DiCaprio ve Kate Winslet’in başrollerini paylaştığı Titanik’in 1 Temmuz’da dijital yayın platformu hizmetine geri döneceğini duyurdu.

Netflix’in James Cameron’ın 1997 yapımı filmi Titanik’i, 5 kişinin ölümüne yol açan denizaltı (Titan) patlamasından günler sonra yayına almasa tepki çekti.

The Simpsons korkutmaya başladı! Titanik enkazını da bilmişler: Meğer yıllar önce…

Titanik’in yakınlarında enkaz bulunmuştu: Denizaltıdaki beş kişi hayatını kaybetti

TESADÜFEN YAYINDA DENİLDİ
Tüm eleştirilere rağmen Variety, Titanik’in Netflix’e gelişinin tesadüf olduğunu, yayıncının Titanik’i izleyicilere geri getirmek için yaptığı lisans anlaşmasının çok önceden gerçekleştiğini yazdı.

LİSANS ANLAŞMALARI ÖNCEDEN YAPILDI
Sinema dergisi; Titanic’in 1 Temmuz’da yayınlanması kötü bir zamanlama olsa da Netflix’in trajediden faydalanmaya çalışmasının pek olası olmadığını yazdı. Konuyla ilgili bilgi sahibi kaynaklar, Titanic’in Netflix’e geliş zamanının bir tesadüf olduğunu, zira yayıncı kuruluşun lisans anlaşmalarının çok önceden yapıldığını söylüyor.

1 TEMMUZ’DA GELİYOR
Titan üyelerinin ölümleri 22 Haziran’da duyuruldu. Eğer Titanic, Netflix’e 1 Temmuz’da geliyorsa, dijital yayın platformu lisans anlaşmasını bu tarihten birkaç ay önce (başka bir deyişle Titan denizaltısı kaybolmadan çok önce) yapmış demektir. The Independent yorum için Netflix’le temasa geçti ancak henüz yanıt alamadı.

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.