“Timsah Ateşi” Zorlu PSM’de prömiyer yapacak

Yapımcılığını Çolpan İlhan & Sadri Alışık Tiyatrosu ve Piu Entertainment’ın üstlendiği, Meghan Tyler tarafından kaleme alınan ve yönetmenliğini Mehmet Ergen’in üstlendiği, “Timsah Ateşi”, 18 Aralık’ta Zorlu PSM’de prömiyer yapacak…

YouTube video

Prömiyer öncesi oyunun yönetmeni Mehmet Ergen ve oyuncuları Funda Eryiğit, Hazar Ergüçlü, Kubilay Tunçer ve Okan Demirok, duygu ve düşüncelerini Zorlu PSM kulisinde basın mensuplarıyla bir araya gelerek paylaştı.

Yönetmen Mehmet Ergen, “Sıra dışı, sürprizlerle dolu bir oyun”

Oyunun yönetmeni Mehmet Ergen, “Çok sıra dışı, sürprizlerle dolu bir kara komedi. 21. yy klasiği olarak oyunda, aslında hakim olan bütün siyasi, dini, ailevi erklerin sahibi olan erkek figürünü al aşağı eden iki kız kardeş var. Bir kadın yazar olarak Meghan Tyler’ın aslında çok sert bir cevabı bu. Yaşanan haksızlıklara sebep olan ataerkil topluma iki kız kardeşin cevabıyla bitiyor” dedi.

Funda Eryiğit, “Hem toplumsal, hem bireysel travmalar üzerinden yükselen bir oyun”

Dindar abla Alannah karakterini sahneye taşıyan Funda Eryiğit, “Oyunun kara komedi olmasının verdiği bir rahatlık ve keyif var. Sınırları geniş bir oyunculuk alanı var ve hem toplumsal, hem bireysel travmalar üzerinden yükselen bir oyun. Zor zamanlardan geçiyoruz. Seyirci için biraz rahatlama, biraz eğlenme, bir parça sıkıntılardan uzaklaşma adına an ya da anlar yaratmayı umuyoruz.”

blank

Hazar Ergüçlü, “Günlerdir gözüme uyku girmedi, seyirciyle buluşmayı dört gözle beliyoruz”

Hırçın ve asi kız kardeş Fianna Hazar Ergüçlü, “Benim ilk oyunum ve inanılmaz heyecanlıyım. Provalar sırasında acayip şeyler öğrendim ve öğreniyorum. Emin ellerdeyim. Tiyatro bambaşka bir deneyim. Günlerdir gözüme uyku girmedi. Seyirciyle buluşmayı dört gözle bekliyoruz”

Kubilay Tunçer, “Çok sık rastlamadığımız türden bir anlatım”

Tehlikeli ve karanlık baba Kubilay Tunçer ise, “Bu oyunda ilginç olan şey, acı verici hatıralara bakarken, oradan muzur bir komedi çıkarmak bence yüksek bir anlayış. Yüksek bir edebi anlatım. Çok sık rastlamadığımız türden bir anlatım. Ağlak bir tavırla acılara bakmak yerine onların bir üstüne çıkıp, onlar üzerinden komedi yapabilmek. Kara komedinin özü budur. Kara komedinin bir anlamı var çünkü sizi kara mevzulara komedi vasıtasıyla ulaştırır ki, onları düşünebilesiniz diye. Timsah Ateşi tam böyle bir kara komedi.”

Okan Demirok, “Prömiyer biletlerimizin tükenmiş olması çok heyecan verici.”

Bir İngiliz askerini canlandıran genç oyuncu Okan Demirok ise, “Sürprizlerle dolu bir oyun. Şimdiden prömiyer biletlerimizin tükenmiş olması çok heyecan ve mutluluk verici. Herkesi bekliyoruz.”

Prömiyer biletleri günler öncesinden tükenen oyun, yoğun ilgi üzerine 24-25-26 Aralık tarihlerinde Zorlu PSM’de arka arkaya perde açacak. Zıt kutuplarda yaşayan iki kız kardeş ve çocuklarını sevgisizliğe mahkum ederek onlarda derin yaralar açmış zalim bir babanın hikayesini anlatıyor.

18 Aralık’ta Zorlu PSM’de prömiyer yapacak olan oyunun biletleri, Biletix’te satışa sunuldu…

OYUN PROGRAMI :

18 Aralık Cumartesi / ZORLU PSM / 20.30 / PRÖMİYER

24 Aralık Cuma / ZORLU PSM / 20.30

25 Aralık Cumartesi / ZORLU PSM / 20.30

26 Aralık Pazar / ZORLU PSM / 20.30

1989 yılında Kuzey İrlanda’da yaşayan iki kız kardeş ve babalarının çalkantılı hayatlarını konu alan “Timsah Ateşi” oyununda Alannah karakterini Funda Eryiğit, Fianna’yı Hazar Ergüçlü, babaları Peter Devlin’i ise Kubilay Tunçer sahneye taşıyacak.

2019 yılında Edinburgh Fringe Tiyatro Festivali’nde sahnelenen oyun Türkiye’de ilk kez seyircinin beğenisine sunulacak…

Sevgisiz bir ev, kötürüm bir baba, işlemediği bir suç yüzünden 8 yıl hapis yatan asi bir kız Fianna (Hazar Ergüçlü) ile dindar ablası Alannah’ın (Funda Eryiğit) hikayesinde, temposu bir an bile olsun düşmeyen, sürreal, grotesk bir
kara-komedi seyirciyle buluşacak…

Künye:
Yapımcı: Çolpan İlhan-Sadri Alışık Tiyatrosu & Piu Entertainment
Yazan: Meghan Tyler
Çeviren: Zeynep Anacan
Yöneten: Mehmet Ergen
Dekor Tasarım: Merve Yörük
Işık Tasarım: Richard Williamson
Kostüm Tasarım: Gül Sağer
Ses & Efekt Tasarım: Ersin Aşar
Yardımcı Yönetmen: Melda Narin Güler
Yaratıcı Ajans: Happy People Project
Fotoğraflar: Levent Özdemir
Asistanlar: Dilay Yıldız, Zehra Barto, Ayşenur Erman

Oyuncular
Funda Eryiğit
Hazar Ergüçlü
Kubilay Tunçer
Okan Demirok

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.