Times Meydanı’nda ‘deprem’ mesajları: Türkiye hiç olmadığı kadar birleşti

Kahramanmaraş merkezli iki büyük depremde can kaybı sayısı 36 bin 187’ye yükseldi. Arama kurtarma çalışmalarına 74 ülkeden destek gelirken tüm Türkiye afetzedeler için tek yürek oldu. New York kentindeki Times Meydanı’nda bir reklam panosunda deprem felaketinde hayatını kaybedenler için mesajlar yayımlandı: Türkiye hiç olmadığı kadar birleşti..

Kahramanmaraş’ın Pazarcık ve Elbistan ilçelerinde 6 Şubat günü meydana gelen 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremlerde açıklanan son resmi verilere göre 36 bin 187 kişi yaşamını yitirdi. 11 ili yerle bir eden depremin ardından arama kurtarma ve yardım çalışmaları 111 gündür sürüyor.

ABD’nin New York kentindeki Times Meydanı’nda, bir dijital panoda da Kahramanmaraş merkezli depremlerde hayatını kaybedenleri anmak için çeşitli mesajlar verildi.

Ayrıca New York’un Long Island bölgesinde, Türkiye’deki depremlerde hayatını kaybedenler için anma programı düzenlendi.

 

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.