TikTok, dünya çapında şarkı yarışması düzenleyeceğini açıkladı

‘Gimme The Mic’ adıyla başlatılan yarışmaya herkes katılım sağlayabilecek. Büyük finalde kazanana 50 bin elmas ödül yani 1.433.500 TL verilecek. Küresel Final sonrasında kazananlara ise 500 bine varan elmas yani yaklaşık 14.335.000 TL ödül verileceği ifade edildi.

Günümüzün en popüler sosyal medya platformu olan TikTok, dünya çapında ‘Gimme The Mic’ adıyla şarkı yarışması düzenlemeye hazırlanıyor. Başlatılan bu yarışmaya herkes katılım sağlayabilecek. Platform, Amerika Birleşik Devletleri (ABD), Avrupa Birliği, Orta Doğu ve Kuzey Afrika, Brezilya ve Rusya bölgelerinden en iyi şarkı söyleyenleri büyük bir finalde karşı karşıya getirecek ve bu final sonrasında büyük ödülleri yarışmacılarına verecek.

7-16 AĞUSTOS TARİHLERİ ARASINDA
TikTok’un Gimme The Mic yarışmasına katılmak için öncelikle TikTok üzerinden başvuru yapmalısınız. Yarışmaya kayıt olduktan sonra yapmanız gereken şey çok basit, 7-16 Ağustos tarihleri arasında şarkı söylerken en az 30 saniyelik video çekmek ve “#GIMMETHEMIC” etiketiyle bu videoyu paylaşmak. Bu süreç, şu anda yalnızca TikTok ABD tarafından paylaşılsa da küresel final hakkında da açıklamalar yapıldı. Bu süreçten sonra yerel değerlendirmeler başlayacak. Başvuruların ardından ABD’de 30 en popüler başvuru seçilecek, bu kişiler ikili yarışmalarla yarı finalde karşı karşıya gelecek.

BÜYÜK FİNALDE ÖDÜL ’50 BİN ELMAS’
ABD’de yarı final, TikTok’un resmi hesabından birçok içerik üretici misafirlerle canlı yayın gerçekleştirilecek. Canlı yayını izleyenler de oy kullanabilecekler. ABD’de yarı final sürecinin ardından seçilen 10 yarışmacı, diğer bölgelerin kazananlarıyla karşı karşıya gelmek üzere ABD büyük finaline katılacak. Büyük finalde kazanan, 50 bin elmas ödül yani 1.433.500 TL kazanacak ve LIVE Küresel Final’e katılabilecek.

KÜRESEL FİNALDE ÖDÜL ‘500 BİN ELMAS’
TikTok’un ABD’ye benzer veya aynı yöntemlerle bölgelerden seçtiği finalistler, LIVE Küresel Final’de canlı yayında karşı karşıya gelecek. LIVE Küresel Final, 22-23 Eylül tarihlerinde gerçekleştirilecek ve LIVE Küresel Final sonrasında kazananlara 500 bine varan elmas yani yaklaşık 14.335.000 TL değerinde ödül verilecek. TikTok’un resmi hesaplarında kazanan kişiler paylaşılacak.

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.