THY, koranavirüs nedeniyle Çin’e yapılan seferleri durdurdu

Çin’de 170 insanın ölümüne neden koranavirüse karşı Türkiye’de önlemler artırılıyor. Türk Hava Yolları, koranavirüs nedeniyle Çin’e yapılan seferleri 9 Şubat’a kadar durdurduğunu açıkladı.

Dünya koranavirüse karşı mücadele yolu arıyor. Çin’de ölümlere neden olan virüse karşı çözüm ararken şirketler ve ülkeler tedbirlerini artıyor. THY, dün öğlen saatlerinde Pekin, Guangzhou, Şangay ve Xian uçuşlarındaki belirgin talep düşüşü nedeniyle, 5 Şubat – 29 Şubat tarih aralığına bu bölgelere yapılacak planlı uçuşlarda frekans azaltımına gidileceğini açıklamıştı. Gece yarısı bir açıklama daha yapan THY, Çin’e uçuşlarını tamamen durdurma kararı aldığını duyurdu.

“SEFERLERİMİZİ 9 ŞUBAT’A KADAR DURDURUYORUZ”

THY, sosyal medyadan yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

“Koronavirüsü kaynaklı durumu ve son gelişmeleri ulusal ve uluslararası otoritelerle değerlendirmek için; Pekin, Guangzhou, Şangay ve Xian şehirlerine düzenlediğimiz seferlerimizi 9 Şubat’a kadar durduruyoruz.”

KORONAVİRÜS SALGINI

Virüs, ilk olarak Çin’in Hubey eyaletine bağlı Vuhan kentinde 12 Aralık 2019’da tespit edilmişti. Vuhan Belediyesi Sağlık Komisyonu, 31 Aralık 2019’da kentteki Huanan Deniz Ürünleri Pazarı ile teması bulunan 27 kişide daha “gizemli” hastalığın görüldüğünü açıklamış ve pazarı kapatmıştı.

Ülkede yeni tip koronavirüse yönelik bilimsel çalışmalarda, virüsün genetik dizininin Çin’e özgü yarasa ve yılan türlerinden kaynaklandığına dair ilk sonuçlar elde edilmiş, daha sonra salgın sona erinceye kadar ülkede yabani hayvan ticareti yasaklanmıştı.

Virüs, Çin ana karası dışında Hong Kong ve Makao özel idari bölgeleri ile Tayvan’da görülürken, bölge ülkeleri Tayland, Güney Kore, Japonya, Singapur, Vietnam, Malezya, Kamboçya, Sri Lanka ve Nepal de ülkelerinde virüsü taşıyan kişilerin olduğunu doğrulamıştı.

Ortaya çıktığı yerden dolayı “Vuhan virüsü” diye de adlandırılan yeni tip koronavirüs, çoğunlukla Çin’den bu ülkelere giden kişiler yoluyla Fransa, Kanada, ABD, Avustralya, Birleşik Arap Emirlikleri, Finlandiya ve Almanya’ya da sıçramıştı.

Vuhan’da Aralık 2019’da ortaya çıkan yeni tip koronavirüs, Japonya’da 11 ve Tayvan’da 8 kişide tespit edilmişti. Ülke genelinde etkili yeni tip koronavirüs salgını nedeniyle can kaybı 170’e, virüs bulaşan kişi sayısı 7 bin 711’e yükseldi.

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.