TEV 55. yılda Anıtkabir’de Ata’nın huzuruna çıktı

Türk Eğitim Vakfı (TEV), 55. kuruluş yıldönümü kapsamında Anıtkabir’e ziyaret gerçekleştirdi.

ANKARA (İGFA) – Kurulduğu günden bugüne eğitime destek veren Türk Eğitim Vakfı (TEV), 55. kuruluş yıldönümü kapsamında Anıtkabir’e ziyaret gerçekleştirdi.

TEV Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Mehmet Şükrü Tekbaş ve Yönetim Kurulu üyelerinin ev sahipliğinde düzenlenen ziyarete, TEV çalışanları, Ankara’da yaşayan TEV bağışçıları ve bursiyerlerinden oluşan 500’ü aşkın kişi katıldı.

TEV Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Tekbaş, ‘Atamızın öncülüğünde ilerleyerek, tam 55 yıldır ülkemize ve insanlığa katkılar sağlayacak gençlerimize eğitim imkânı sağlamak için var gücümüzle çalışıyoruz” dedi.

Anıtkabir ziyaretinin ardından düzenlenen toplantıda TEV bağışçılarına ve bursiyerlerine seslenen Prof. Dr. Mehmet Şükrü Tekbaş, Yarım asrı aşan bir süredir azimle çalışan ve ‘Türkiye’nin eğitim vakfı’ olmanın sorumluluğunu fazlasıyla üstlenen Vakfımızın 55. yıldönümünü kutlamak üzere Atamızın huzurundayız. Yüzünü aydınlık geleceğe dönmüş bir vakıf olarak, her zaman Atatürk’ün çağdaş Türkiye hedefini vizyonumuz kabul ettik. Atamızın öncülüğünde ilerleyerek, tam 55 yıldır ülkemize ve insanlığa katkılar sağlayacak gençlerimize eğitim imkânı sağlamak için var gücümüzle çalışıyoruz. Yurt içinde 260.000’i aşan burs sayımız, Milli Eğitim’in hizmetine sunduğumuz eğitim kurumları, uluslararası kuruluşlar ve üniversiteler tarafından vakfımıza sağlanan önemli işbirlikleri, yurt dışı burslarımız, mezunlarımızın iş, akademi ve sosyal hayatta her sene katlanarak artan gurur verici başarıları, yüksek lisans ve doktora programlarımız başarılı çalışmalarımızın göstergesidir. Kıymetli bağışçılarımız ve eğitim dostlarımızdan aldığımız güçle, 55 yıldır olduğu gibi, bundan sonra da fikri hür, irfanı hür, vicdanı hür nesiller yetişmesi için tüm gayretimizle çalışmaya devam edeceğiz” dedi.

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.