Tesla’nın şok güvenlik açığı şoförleri şaşırttı

Elektrikli otomobil devi Tesla’nın Model 3’üne sahip olan Kanadalı kullanıcı, kendi aracı zannederek başka bir otomobili açtı ve saatlerce yolculuk yaptı. Daha sonra durumu fark eden iki şoför polise haber verdi. Tesla ise bu güvenlik açığı hakkında bir açıklama yapmadı.

Elektrikli otomobil devi Tesla, bir güvenlik açığıyla gündemde. Kanada’da güvenlik açığını ortaya çıkardığını belirten bir Tesla kullanıcısı, kendi aracını açmak için kullandığı uygulamayla başka bir aracın kilidini açtı. İddiaya göre Rajesh Randev isimli Tesla sahibi Tesla uygulaması üzerinden Model 3’ünün kilidini açarak, çocuklarını okuldan almak için yola çıktı. Aracın ön camında bir çatlak olduğunu gören Randev, araçta şarj kablolarını da bulamadı.

NTV’de yer alan habere göre; kendi aracının üzerindeki numarasından Randev’e ulaşan aracın sahibi, yanlış aracı aldığını bildirdi. Çocuklarını eve bırakan Randev saatler sonra diğer Tesla sürücüsüyle buluştu.

‘SADECE GÜLDÜK’
Araçlarda maddi ve manevi bir zarar oluşmamasına rağmen polise haber veren ikili, “Sadece gülüyorduk” açıklamasında bulundu.

Tesla’nın mobil uygulaması sayesinde aracın kilidini açma, çalıştırma, klima kontrolü ve batarya takibi gibi birçok işleve ulaşılabiliyor. Uygulamanın kullanılabilmesi için şoförün doğrudan araba ile eşleşmesi gerekiyor.

Yaşanan olaylar ilgili Tesla’dan henüz bir açıklama gelmedi.

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.