Terör inleri temizleniyor… 5 terörist daha etkisiz!

Pençe-Kilit Operasyonu bölgesinde teröristlere ait çok sayıda silah ve mühimmat ele geçirilirken, Barış Pınarı ve Zeytin Dalı bölgelerine saldırı hazırlığında olduğu belirlenen 5 terörist etkisiz hale getirildi.

ANKARA (İGFA) – Milli Savunma Bakanlığı, Suriye’nin kuzeyindeki Barış Pınarı ve Zeytin Dalı bölgelerine saldırı hazırlığında olduğu belirlenen 5 PKK/YPG’li teröristin ateş destek vasıtalarıyla etkisiz hale getirildiğini duyurdu.

Bakanlık ayrıca, Mehmetçiklern Pençe-Kilit Operasyonu bölgesinde gerçekleştirdiği arama-tarama faaliyetlerinde teröristlere ait silah ve mühimmat ele geçirdiğini paylaştı.

YouTube video

Ele geçirilen silah ve mühimmatları görüntülü olarak paylaşan bakanlık, operasyonda; 1 adet AK-47 piyade tüfeği, -36 adet el bombası, -3 adet A/T RPG mühimmatı, -2 adet A/P RPG mühimmatı, -50 kg amonyum nitrat patlayıcı -2.100 adet 14.7 mm Doçka makineli tüfek mühimmatı, -1.500 adet 12.7 mm uçaksavar mühimmatı, -3.000 adet 7.62 mm PKMS makineli tüfek mühimmatı, -2.000 adet 7.62 mm AK-47 piyade tüfeği mühimmatı, -15 adet AK-47 piyade tüfeği şarjörü, -1 adet Doçka makineli tüfek namlusu, -1 adet PKMS makineli tüfek namlusu ve çok sayıda yaşam malzemesinin ele geçirildiğini açıkladı.

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.