Tenten İstanbul’da Sergisi RED art’ta

RED art Istanbul 4-18 Haziran tarihleri arasında, çağdaş sanatçı Hamid Tolouei Fard’ın “Tenten İstanbul’da” sergisine ev sahipliği yapacak.

İran’ın en ünlü çağdaş sanatçıları arasında yer alan ve aynı zamanda yetenekli bir kaligrafi sanatçısı olan Hamid Tolouei Fard, 4 Haziran’da RED art istanbul’da başlayacak olan yeni sergisinde ünlü çizgi roman karakteri Tenten’i çeşitli İstanbul manzaralarında resmediyor.

Dünyanın pek çok şehrinde sergileri gerçekleşen ve müzelerde eserleri yer alan Hamid Tolouei Fard, erken yaşta ustalaştığı kaligrafiyle günümüzün pop kültür öğelerini yeniden yorumlarken, son çalışmalarında Tenten figürünü merkeze koyuyor. 1961’de yayınlanan “Tenten İstanbul’da” filminde karakterin İstanbul’da geçen macerasını farklı bir gözle izleyen sanatçı; kendi gözündeki İstanbul’u Tenten üzerinden anlatma yoluna gidiyor.

Fard sanatsal yolculuğunu; “14 sene klasik hat eğitimi aldım. 20 yaşından sonra dijital ortamda yeni dünyalar keşfettim. 16 sene boyunca sürekli geliştirmeye çalıştığım sanat kariyerimin şu an ki durağı pop-art. 7 yıldır bu yönde üretimler gerçekleştiriyorum.” olarak özetliyor.

Türkiye’de ilk defa yapılacak bu proje, RED art istanbul aplikasyonu içerisinde eserlerin çok etkileyici dijital çalışmalarını da barındırıyor. Tenten İstanbul’da sergisi, 4- 18 Haziran tarihleri arasında RED art istanbul’da görülebilir.

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.