Temel ürünler PTT’den satılacak! ‘Tanzim’ satış geri döndü!

Gıda fiyatlarında yaşanan artışların ardından ‘tanzim’ satışları anımsatan bir uygulamanın hayata geçirileceği öğrenildi. Ayçiçek yağı başta olmak üzere, zeytinyağı, şeker, bakliyat, un, tuz, salça ve bal gibi temel ürünlerin PTT’den ucuza satılacağı öğrenildi.

Gıda fiyatlarında son zamanlarda yaşanan fahiş artışın arından hükümet harekete geçti. Çok sayıda ürün PTT’den indirimli olarak satılacak.

Ayçiçek yağı başta olmak üzere temel gıda fiyatlarında meydana gelen fiyat artışlarına karşı, kooperatifler ve PTT’nin indirimli satış ortaklığı devreye alınacak.

PTT’DEN ‘TANZİM’ SATIŞ

Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO), Atatürk Orman Çiftliği (AOÇ), Tarım Kredi Kooperatifleri’nin (TKK) yanı sıra Fiskobirlik ve Çaykur ürünlerinin de online satış yapan PttAVM.com’a dahil edilerek, bu kooperatiflerin şubesinin bulunmadığı yerlerde de internet üzerinden indirimli ürün satılacak.

İlk olarak, ayçiçek yağı başta olmak üzere, zeytinyağı, şeker, bakliyat, un, tuz, salça ve bal gibi temel gıda ürünlerinde fiyatların aşağıya çekilmesi için kooperatif ürünlerine ağırlık verilecek.

Öte yandan gıda üreticileri geçtiğimiz günlerde hükümetin marketlere yaptığı ‘baskın’lara tepki göstermişti. Fiyatların artışını maliyet artışına bağlayan üreticiler, baskın yapmanın yerine maliyetleri düşürecek adımların atılması gerektiğini belirtti.

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.