Teknoloji odakları girişimcilere yeni fon kuruldu

Dünyayı daha yaşanabilir kılmak için çözümler üreten erken aşama teknoloji odaklı etki girişimcilerini destekleyen girişim sermayesi yatırım fonu Founder One kuruldu.

İSTANBUL (İGFA) – Toplum veya çevre üzerinde sürdürülebilir olumlu etki yaratacak ve ölçülebilir etki hedefleri olan girişimlere fikir ve tohum aşamasında yatırımlar yapan Founder One, Türkiye Girişimcilik Vakfı ve Türkiye Bilişim Vakfı öncülüğünde Türkiye’de tamamen etki yatırımları özelinde kurulan ilk girişim sermayesi yatırım fonlarından biri olma özelliğini taşıyor.

Erken aşamaya odaklanan, hızlı ve uçtan uca dijital bir yatırım sürecine sahip olan fonun getirisi ise yine vakıfları destekleyecek. Founder One, etki vizyonu çerçevesinde iyilik için teknolojiye yatırım yaparak finansal getiri sağlamanın yanı sıra aynı zamanda Türkiye’ye ve dünyaya faydalı olma amacını taşıyor.

Erken aşama etki girişimlerine yatırım yapan yeni nesil girişim sermayesi yatırım fonu Founder One, büyüme vadeden erken aşama girişimleri ile yatırımcıları buluşturuyor. Girişimlere standart bir “paya dönüştürülebilir borç finansman karması sözleşmesi” (FİKS) ile hızlı finansman sağlayacak Founder One, 300 milyon TL’lik fon gücüyle 100 kadar girişime ilk yatırım ve çıkış potansiyeli yüksek girişimlere devam yatırımı yapmayı hedefliyor.

Hem yüksek getiri hem de toplumsal ve çevresel pozitif etki yaratmayı hedefleyen Founder One’ın Yatırım Komitesi’nde; Faruk Eczacıbaşı, Sina Afra, Ali Özkan Şahin, Galya Fani Molinas, Mehru Aygül, Cem Leon Menase, Riza İhsan Kutlusoy, Alim Murat Özgen, Selami Düz ve İbrahim Erkan Yağcıoğlu yer alıyor.

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.