Teknoloji devi Apple, iPhone’ları MacBook’a çevirebilecek bir patent aldı

Apple yeni iPad modelini tanıtmasının ardından takipçilerini çok daha şaşırtan bir ürünün patentini aldı.

ABD’li teknoloji şirketi yeni aldığı patentte iPhone telefonla çalışan bir MacBook çizimi kullandı. ABD Patent Dairesi’ne iletilen görselde MacBook’a benzer bir model ve iPhone için hazırlanmış özel bir hazne gözüküyor.

İlk örnekte bir iPhone trackpad’in yerini alacak bir dizüstü bilgisara benziyor. Yani dizüstü iPhone’un daha geniş akranda çalışmasını sağlayacak bir terminal işlevinde. Kendi işlemcisinin olmayacağı tasarım sadece iPhone’la çalışabilecek.

Bir akıllı telefonun dizüstü bilgisayarı çalıştırabilecek kapasitede olduğu daha önce Motorola Atrix 4G ve Lapdock-HP işbirliğiyle test edilmişti. Sonuçlar sınırlı bir başarı gösterse de yeni bir gelişmenin habercisi olmuştu.

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.