TEKNOFEST Karadeniz Türkiye Drone Şampiyonasına Hazır, İlk Etap Kastamonu’da

TEKNOFEST kapsamında düzenlenen Türkiye Drone Şampiyonası’nın ilk etabı, 10-12 Haziran 2022 tarihleri arasında doğal ve tarihi güzellikleriyle ünlü, birçok medeniyete ev sahipliği yapmış Kastamonu’da Kastamonu Üniversitesi’nde gerçekleştirilecek. STM’nin yürütücülüğünü yaptığı Türkiye Drone Şampiyonası bu yıl 1 ön eleme yarışı, 2 etap yarışı ve 1 büyük final yarışından oluşacak. Final yarışında birinciliği elde edecek sporcu TEKNOFEST’te düzenlenecek Dünya Drone Şampiyonası’nda ülkemizi temsil etmeye hak kazanacak. Ayrıca final yarışında dereceye giren ilk 3 sporcu da Türkiye Drone Millî Takımına seçilerek ülkemizi 2023 yılında düzenlenecek uluslararası yarışlarda temsil edecek.

20 farklı ilden 48 lisanslı sporcunun katılım sağlayacağı, Kastamonu’da düzenlenecek ön eleme yarışının ardından etap yarışları Sinop’ta 1-3 Temmuz tarihlerinde, Artvin’de ise 19-21 Ağustos tarihleri arasında yapılacak. Türkiye Drone Şampiyonası final yarışı ise 30 Ağustos-4 Eylül tarihleri arasında Samsun’da gerçekleşecek.

Karadeniz sahillerinde rüzgâr gibi esecek Drone Şampiyonası’nda, şampiyonaya katılan pilotlar tasarım ve montajlarını kendilerinin yaptığı araçlarla yarışmaya özel olarak hazırlanan parkurda mücadele edecekler. Hız ve manevra kabiliyeti yüksek, tamamen kullanıcının kumanda yeteneğine dayalı olarak tasarlanan araçların yer aldığı şampiyonada birincilik ödülü 15.000 TL, ikincilik ödülü 10.000 TL, üçüncülük ödülü de 5.000 TL olacak. TEKNOFEST kapsamında 5 yıldır düzenlenen ve teknoloji tutkunlarının ilgiyle takip ettiği yarışmada sporculara para ödülünün yanı sıra konaklama, uçak bileti, yemek ve servis imkânları da sağlanacak.

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.