Teke Tek Özel’de bu hafta göktaşları ve dünyaya çarpma riskleri masaya yatırılıyor

Fatih Altaylı’nın sorulamayanları sorduğu ekran klasiği Teke Tek Özel, gerçeği aramaya, gündemi belirlemeye ve tartışmaya devam ediyor.

Teke Tek Özel’de bu akşam, göktaşları ve dünyaya çarpma riskleri masaya yatırılıyor.

NASA, AG13 adlı bir göktaşının dünyayı teğet geçtiğini açıkladı. Peki, dünyaya meteor çarpması durumunda olası felaket senaryoları neler? Gelişmiş izleme teknolojilerine rağmen dünya her an bir göktaşı çarpma riskiyle mi karşı karşıya? Göktaşı rotaları nasıl hesaplanıyor? Fatih Altaylı soruyor; İstanbul Üniversitesi Fen Fakültesi Astronomi ve Uzay Bilimleri Bölümü Başkanı Prof. Dr. Tansel Ak, Astrofizikçi Prof. Dr. Mehmet Emin Özel ve İstanbul Üniversitesi Gözlemevi Müdürü Doç. Dr. Tolga Güver yanıtlıyor.

blank

Fatih Altaylı ile Teke Tek Özel, 12 ŞUBAT PAZAR saat 21.00’de Habertürk TV’de.

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.