TBMM’yi bu hafta ekonomi gündemi bekliyor

Türkiye Büyük Millet Meclisi bu haftayı da yoğun mesai ile geçirecek. TBMM Genel Kurulu’nun gündeminde bu hafta ekonomiye ilişkin düzenlemeler var.

TBMM Genel Kurulu ekonomiye ilişkin düzenlemeyi bu hafta gündemine alacak.

Düzenlemeye göre, bilançolarında görünen dövizi Türk Lirasına çeviren şirketler, vergi istisnasından yıl sonuna kadar yararlanabilmesi bekleniyor. Düzenlemelerde TMSF tarafından kayyum atanan şirketlerin, varlıkları kısmen veya tamamen satılabilecek ya da feshiyle tasfiyesine karar verilebilecek.

Resmi kuruluşlar, kredi ve finansal kuruluşlara ait olanlar dışındaki tüm ticari mevduat ve katılım fonu TMSF tarafından sigortalanacak.

MÜSİLAJLA MÜCADELEDE BU HAFTA GÜNDEMDE

Öte yandan TRT Haber’in aktardığına göre Meclis’e sevk edilmesi beklenen düzenleme ise müsilajla mücadele teklifi olacak.

Buna göre, Marmara Havzası’ndaki illere, ileri biyolojik atık su arıtma tesisi kurma zorunluluğu getirilecek. Tesis kurma görevi belediyelere verilecek. Bu hafta TBMM’ye sevk edilmesi beklenen düzenleme ilk olarak Çevre Komisyonu’nda ele alınacağı kaydedildi.

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.