TBMM İstanbul Sözleşmesinden Çekilme Kararı Almalıdır

Vatan Partisi’nin kadın kolu olan Öncü Kadın, İstanbul Sözleşmesi’nin feshinin iptaline ilişkin açılan davaların gündeme gelmesinin ardından yaptığı açıklama ile TBMM’yi İstanbul Sözleşmesi’nden çekilme kararını almaya çağırdı.

Vatan Partisi İzmir İl Başkanlığı adına açıklama yapan Öncü Kadın İzmir İl Başkanı İncisel Aytar, “İstanbul Sözleşmesi’ne karşı tavrımızı kadın-erkek eşitliği davasındaki kararlılığımız belirlemiştir. İstanbul Sözleşmesi kadına şiddeti önleyen değil kadını aşağılara iten bir sözleşmedir. Vatan Partisi, kadının değersizleştirilmesine izin vermemiştir, vermeyecektir” diyerek Vatan Partisi’nin İstanbul Sözleşmesi’nin beraberinde getirdiği yozlaşmaya karşı mücadele edeceğini vurguladı.

“SÖZLEŞME ŞEKERE BULANMIŞ ZEHİR”

İstanbul Sözleşmesi’ni “şekere bulanmış zehir” olarak niteleyen İncisel Aytar, sözleşmenin “toplumsal cinsiyet, toplumsal cinsiyet kimliği, cinsel yönelim” gibi ifadelerle cinsiyetsizleşmeyi öne çıkardığını ve sözleşmenin taraflarca uygulanıp uygulanmadığını gözetleyen denetim ekibi GREVIO’nun Türkiye raporlarında devletimizin PKK ve FETÖ ile mücadelesini hedef alarak Türk askerini ve polisini tecavüzcü ilan ettiğini söyledi.

KARAR DOĞRU, YÖNTEM HATALI

“İstanbul Sözleşmesi’ni TBMM kabul etmiştir, Sözleşmeden çekilme yetkisi de TBMM’nindir. TBMM, İstanbul Sözleşmesini yasa ile onaylamıştır. TBMM’nin onayladığı yasa Cumhurbaşkanı kararı ile kaldırılamaz. Anayasamızın 87. ve 90. Maddelerine göre uluslararası anlaşmaları yapma yetkisi TBMM’ye aittir ve anlaşmadan çekilme yetkisi anlaşmayı yapan kurumdadır. 87. ve 90. maddelere göre “Uluslararası anlaşmaları TBMM bir kanunla uygun bulur”, Cumhurbaşkanı da TBMM’nin uygun bulduğu kanunu onaylar. TBMM İstanbul Sözleşmesi’ni kabul ederken kanuna “Bu Sözleşmeyi feshetme yetkisini Cumhurbaşkanına devrediyoruz” şeklinde ibare eklenseydi, Cumhurbaşkanı yetkisiyle Sözleşmeden çekilmek mümkün olurdu. 244 Sayılı Kanun buna elveriyor ama İstanbul Sözleşmesi’nde böyle bir hüküm yok” diyen Aytar, sözleşmeden çekilme kararının doğru olduğunu fakat çekilme yönteminin hatalı olduğunu belirterek en kısa sürede TBMM gündemine çekilme kararının getirilmesi gerektiğini söyledi.

“DANIŞTAY KARARINI BEKLEMEDEN GÖREVİMİZİ YAPALIM”

Ak Parti ve MHP meclis gruplarına seslenen Aytar, Danıştay kararının açıklanmasını beklemeden hızla TBMM’nin gündemine fesih kararının getirilmesini gerektiğini söyleyerek, “Vatan Partisi olarak kadınlarımızı, çocuklarımızı, toplumumuzu koruma sorumluluğunu omuzlarımızda hissediyor, Gazi Meclisimizi göreve çağırıyoruz.

TBMM İstanbul Sözleşmesini feshederek;

-Kadını korumalı, kadına şiddetle mücadeleyi güçlendirmelidir.

-Bugün Batı merkezlerinin bile isyan etmeye başladığı eşcinsellik dayatmasına dur demelidir.

– Cumhuriyet devriminin kazanımlarına ve çağdaş Türkiye’ye sahip çıkmalıdır” dedi.

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.