TBB ‘müzik yasağı’nı Danıştay’a taşıdı

Türkiye Barolar Birliği (TBB), İçişleri Bakanlığı tarafından 10 Mayıs’ta 81 il valiliğine gönderdiği “müzik yayın yasağını saat 01.00 olarak belirleyen” genelgenin yürütmesinin durdurulması ve iptali istemi ile Danıştay’a dava açtı.

ANKARA (İGFA) – Müzik yayını saatlerine sınırlama uygulaması, COVID-19 tedbirleri kapsamında İçişleri Bakanlığı tarafından farklı tarihlerde getirilmişti.

Türkiye Barolar Birliği tarafından dava konusu genelgenin yayımı tarihinde, COVID-19 tedbirlerinin uygulanması durumu ortadan kalktığından, varlık amacında “halk sağlığının korunması” ve “kamu yararı” gibi nesnel ölçütler bulunmayan Genelge’nin amaç yönünden hukuka aykırı olduğunun kabulü gerektiği kaydedildi.

İlgili yasal düzenlemeler çerçevesinde, müzik saatlerinin belirlenmesi konusunda yetkili kurumun T.C. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı olup, davalı Bakanlığın konuya ilişkin herhangi bir sorumluluğu, görev ve yetkisi bulunmadığı öne sürülen açıklamada, “İptali istenen Genelge yürürlükte kaldığı sürece, kamu yararı ile bireylere anayasal hak olarak verilen bilim ve sanat hürriyeti, sanatın ve sanatçının korunması ilkesi zedelenecektir. O nedenle müzik yayın yasağını saat 01.00 olarak belirleyen genelgenin yürütmesinin durdurulması ve iptalini istiyoruz” ifadelerine yer verdi.

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.