TBB: Kur korumalı mevduat ile rezervler 9 milyar dolar arttı

Türkiye Bankalar Birliği Başkanı Alpaslan Çakar, kur korumalı mevduat ile Merkez Bankası rezervlerinin 9 milyar dolar arttığını söyledi.

Habertürk yayınında soruları yanıtlayan Alpaslan Çakar, kur korumalı mevduat hesaplarının 22 Nisan itibariyle 782 milyar TL’ye ulaştığını açıkladı.

Aynı zamanda Ziraat Bankası Genel Müdürü de olan Çakar, süresi dolan mevduatın yüzde 90’ının yenilendiğini de söyledi.

“Bireylerde 8 milyar dolar, tüzelde 11 milyar dolarlık bir yabancı paranın TL’ye geçtiğini görüyoruz” diyen Çakar, “Bizim bilançolarımızın pasifinde mevduat var, ve öz kaynaklarımız var. Bizim mevduatın yapısında yabancı para çok ciddi anlamda artmıştı. KKM ile ile TL likidimiz arttı. Merkez Bankasıyla swap yapıyorduk. Bunun bir maliyeti vardı. KKM ile likidimiz oldu. Merkez Bankası net rezervinin kur korumalı mevduat ile 9 milyar dolar arttığını görüyoruz” diye konuştu.

Çakar, kurdaki yukarı yönlü hareket için ise “Kurda yukarı hareket çok beklemiyorum, bu seviyelerde hareket edeceğini düşünüyorum” dedi.

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.