Tayvan’da vaka sayısı ilk kez 10 bini geçti

Tayvan’da, Covid-19 virüsünün ortaya çıktığı günden bu yana en yüksek Covid-19 vaka sayısına ulaşıldı. Tayvan Sağlık Bakanı Chen Shih-chung düzenlenen basın toplantısında Tayvan’da 11 bin 517 kişinin Covid-19 testinin pozitif çıktığını açıkladı. Bakan Chen yaptığı açıklamada, Covid-19 vakalarından 11 bin 353’ünün yurt içinde virüse yakalandığını, geri kalan 164 Covid-19 vakasının ise yurt dışından gelen kişiler olduğunu söyledi. Son yapılan açıklama ile beraber Tayvan’da toplam Covid-19 vaka sayısı 88 bin 446’ya yükseldi. Chen ayrıca Tayvan’da Covid-19 testi pozitif çıkan hastalardan 142’sinin orta derecede semptomlar gösterdiğini, 17 kişinin ise durumunun ciddi olduğunu açıkladı.

2 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

Tayvan’da ayrıca 2 kişinin Covid-19 nedeniyle hayatını kaybettiğini belirten Bakan Chen yaptığı açıklamada, hastalardan 1’inin 70 yaşlarında bir erkek diğerinin ise 60 yaşlarında bir kadın olduğunu ifade etti. Hayatını kaybeden 2 kişinin herhangi Covid-19 aşısı olmadığı öğrenilirken, açıklanan son veriyle birlikte Tayvan’da Covid-19 nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı 860’a yükseldi.

Hastalıkla Mücadele Merkezi Genel Direktörü Chou Jih-haw ise yaptığı açıklamada, “Mayıs ayının ilk haftası Covid-19 vaka sayısı 25 bini geçecek” dedi.

Kaynak: Hürriyet

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.