Tayvan Devlet Başkanı Tsai Ing-wen maaşını Türkiye’ye bağışlıyor

Türkiye şiddetli depremlerin yaralarını sarmaya çalışırken, dünyadan maddi ve manevi destek gelmeye devam ediyor. Son olarak Tayvan’ın lideri ve yardımcısının maaşlarını Türkiye’ye bağışlayacakları açıklandı.

Kahramanmaraş merkezli iki büyük depremle sarsılan Türkiye’nin güneydoğusunda arama kurtarma çalışmaları sürerken, bölgeye insani yardımlar gitmeye devam ediyor. Tayvan Cumhurbaşkanlığı Ofisi’nden yapılan açıklamada, Tayvan Devlet Başkanı Tsai Ing-wen ve Başkan Yardımcısı William Lai’nin birer aylık maaşlarını depremde zarar görenler için bağışlayarak adanın halihazırda göndermiş olduğu yardıma ek yapacakları bildirildi.

Açıklamada, depremden zarar gören bölgelerin yeniden inşa edilmesine yardımcı olmak için üzerlerine düşeni yapmayı umdukları belirtildi.

TÜRK BÜYÜKELÇİLİĞİNE ZİYARET
Ayda yaklaşık 400 bin yeni Tayvan dolarına tekabül eden 13 bin 300 dolar kazanan Tsai, taziye defterini imzalamak için Taipei’deki Türk büyükelçiliğini ziyaret ederek “Kalbim Türk dostlarımızla birlikte. Tayvan Türkiye’nin yanında!” diye yazdı.

Toprakları sık sık depremlerden muzdarip olan Tayvan, şimdiden 2 milyon dolarlık afet yardımı açıkladı ve hayatta kalanları arama çalışmalarına yardımcı olmak için Türkiye’ye iki kurtarma ekibi gönderdi.

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.