Tatil rezervasyonları iptal ediliyor

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçiminin yenilenmesi kararı alınmadan önce rezervasyonu yapan insanlar, tatillerini ertelemeye veya iptal etmeye başladı.

İstanbul, 23 Haziran’da yeniden sandık başına gidecek. Çok sayıda vatandaş, seçimin yenilenme kararı açıklanmadan önce tatil planını yaptığını için sıkıntı ile karşı karşıya geldi. Geçtiğimiz 24 Haziran’da Cumhurbaşkanlığı ve milletvekilliği genel seçimlerinde yaşanan durumun aynısı yine yaşanıyor. O dönemde de bir çok turizm firması, erteleyen vantadaşlardan ekstra ücret talep etmemiş, iptal isteyenlere de ücretlerini geri ödemişti.

Yüksek Seçim Kurulu’nun İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimini yenileme kararı almasının ardından vatandaşlar, tatillerini erteleme kararı almaya başladı. Bazı firmalar, seçimin yenileneceğinin açıklanmasının ardından ücretsiz iptal yapacaklarını duyururken ertelemelerde de aynı prosedürü işleteceklerini açıkladı.

Asıl sorun yurt dışı tatili

Türkiye içerisinde tatil yapmak isteyen İstanbullular, iptal ya da erteleme yapmakta zorlanmayacak ancak yurt dışı tatil planı yapanlar tatillerini erteledikleri takdirde ekstra ücret ödemek zorunda kalacak. Eğer önceden uçak biletlerini de aldılar ise yine aynı prosedür gereği ceza ödemek zorunda kalacaklar.

24 Haziran’da vatandaşlar sandık başına gitmek için tatillerini ertelemiş, katılım oldukça yüksek oranda gerçekleşmişti.

‘Mücbir sebep’ iptali

Uzmanlar, seçimden önce rezervasyon yaptıranların ‘force majeure’ olarak adlandırılan ‘mücbir sebep’ ilkesi gereğince seçimden dolayı gerçekleştirilecek rezervasyon iptallerinde ücretin tamamının iadesinin yapılacağını söylüyor.

Pegasus’tan iptal duyurusu

Pegasus Hava Yolları, tüm yolcularına 23 Haziran İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimi için kesintisiz iade ve iptal seçeneği sunduğunu duyurdu. Açıklamada şu görüşlere yer verildi:

6 Mayıs ve öncesi satın alınan İstanbul kalkışlı ve varışlı, uçuş tarihi 23 Haziran 2019’u kapsayan biletinizlerinizde, değişiklik ve kesintisiz iade ile iptal hakkınız bulunuyor. Bu biletinize bağlı herhangi bir tarihe ait dönüş uçuşu biletiniz bulunuyorsa, bu biletiniz için de aynı haklarınız geçerlidir. Talepleriniz için son tarih 31 Mayıs olup 0850 250 67 02 numaralı ücretsiz çağrı merkezimizi arayarak işlemlerinizi gerçekleştirebilirsiniz.

Onur Air de katıldı

Pegasus’un ardından Onur Air’den de aynı yönde açıklama geldi. Onur Air, “23 Haziran 2019 seçim gününü kapsayan tek yön veya gidiş-dönüş biletlerini 7 Mayıs 2019 tarihinden önce alan yolcularımız 1 Haziran’a kadar 0850 210 66 87 numaralı çağrı merkezimizi arayarak 15 Haziran – 15 Temmuz tarihleri arasında ücretsiz olarak değişiklik yapabilecek veya bilet ücretlerini kesintisiz iade alabilecektir” açıklamasında bulundu.

Atlas Global da dahil oldu

Atlas Global seçim için diğer havayolu firmaları ile aynı kararı aldı. Firmadan yapılan açıklamada şu görüşlere yer verildi:

Atlasglobal Havayolları 23 Haziran İBB Başkanlığı seçimi için yolcularına ücretsiz değişiklik ve iade hakkı veriyor!

Kalite odaklı hizmet anlayışıyla Türkiye’nin lider havayolu şirketleri arasında yer alan Atlasglobal Havayolları, 23 Haziran 2019’da yapılacak İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçiminde oy kullanmak amacıyla, seyahat planlarında değişiklik yapmak isteyen yolcularına ücretsiz bilet değiştirme ve iade hakkı veriyor. Biletlerinde değişiklik yapmak ya da iade etmek isteyen yolcular, Atlasglobal çağrı merkezini arayarak (0850 222 00) veya biletlerini satın aldıkları acentelerden işlemlerini gerçekleştirebilecekler. Uçuşları 23 Haziran 2019 gününün 7 gün öncesi ve sonrasında olan Atlasglobal yolcuları aşağıdaki kriterler doğrultusunda bilet değişim ve iade hakkından yararlanabilecekler:

• 6 Mayıs 2019’dan önce alınmış İstanbul varışlı ve kalkışlı biletler için geçerlidir.

• 23 Haziran 2019’nın 7 gün sonrası ve 7 gün öncesi uçuşlar için, aynı kabinde (Ekonomiplus ise yine Ekonomiplus, Business Class ise Business Class olacak şekilde) olmak şartıyla ve müsaitlik durumuna göre cezasız, sınıf farksız değişiklik ve iptal yapılacaktır.

• Değişiklik bir defaya mahsus aynı parkura olmak şartıyla yapılır.

• İBB Başkanlığı seçiminde oy kullanacak olan Türkiye Cumhuriyeti Vatandaşları için geçerlidir.

• Bilet değişikliği başvurularının 14 Mayıs’a kadar yapılması gerekmektedir. 14 Mayıs ve sonrası başvuran yolcular için bilet kuralları geçerlidir.

THY’den açıklama yok

3 büyük hava yolu firması bilet açıklaması yaparken Türkiye’nin en büyük hava yolu firması olan Türk Hava Yolları henüz konu ile ilgili bir açıklama yapmadı.

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.