Taşra Kabare, sezona hızlı giriyor

İstanbul Anadolu yakasının gözdesi, Devekuşu Kabare ve Yeşil Kabareden sonra sanatseverleri ilk kez gerçek Kabare Tiyatrosuyla buluşturan Taşra Kabare, yeni sezonda yepyeni kabareler, tiyatrolar birbirinden renkli konserler ile izleyicilerle buluşuyor.

“ALACAKARANLIK KUŞAĞI” 23 KASIM’DA TAŞRA KABARE SOFA SAHNESİ’NDE

Bilim kurgu türündeki bir çok filmin çıkış noktası 1959 yapımı kült tv dizisi The Twilight Zone’un sinema tarihine ilham kaynağı olmuş, gerçek üstü temalarından yola çıkarak Oğuz Utku Güneş’in kaleme aldığı oyun; beş oyuncunun on yedi rolü üstlendiği iç içe geçen dört hikayeden oluşuyor.

Sıradan insanların başına gelen sıra dışı durumlara şahitlik edeceksiniz

Beklenti ile gerçeğin çelişkisini, var olan ile varoluşun eşleşmeyişini, muzipçe sorgulayan “Alacakaranlık Kuşağı”, sıradan insanları sıra dışı durumlarla karşılaştığı, seyirciyi metafiziğin kanunlarının ve ilahi adaletin işlediği bir dünyaya davet ediyor.

Sinema, tiyatro ve çizgi roman tarihine gönderdiği referanslarla çocukluğunu 80’li ve 90’lı yıllarda yaşamış yetişkinlerin nostaljisine göz kırpan Alacakaranlık Kuşağı Taşra Kabare’de yeni sezona merhaba diyor.

70’LERDEN GÜNÜMÜZE MÜZİKAL BİR YOLCULUK “DÜŞPEREST”

Geçen sezon boyunca kapalı gişe oynayan Düşperest, yeni sezonda yine Taşra Kabare’de. Oğuz Utku Güneş’in yönettiği ve Cemal Toktaş ile Nergis Öztürk’ün hikayesinden Ayça Işıldar’ın uyarlayarak yazdığı “Düşperest” adlı kabare oyunu, bir şarkıcının 70’lerden günümüze müzikal yolculuğunu ve kendine varışını anlatıyor.

Cemal Toktaş, Nergis Öztürk ve oyunun müziklerini yapan Şevki Çepa’nın başrolünü paylaştığı Düşperest ;19-25-26 Kasım’da Taşra Kabare’de izleyicilere buluşacak.

20 KASIM’DA “JULİE”

August Strindberg’in cinsiyet, sınıf ve güç temalarını ele alan klasik trajedisi Julie, zamansız bir evde yeniden karşımıza çıkıyor.

Bir yılbaşı partisinin ortasında başlayan güç oyunu ve vahşi bir hayatta kalma savaşına tanıklık edeceğiniz oyun 20 Kasım’da Sofa Sahne’de

blank

27 KASIM’DA SOFA SAHNEDE “FÜRUĞ FERRUHZAD”

Füruğ Ferruhzâd,1935’te İran’da doğan, inançların, geleneklerin, sistemin kadınları içine aldığı cendereye isyanla geçen, 32 yıllık yaşamında Fars şiirine vurduğu damganın yanı sıra sanatın neredeyse her dalında iz bırakan eşsiz bir kadının hayatındaki önemli kesitlerin ve bu kesitlerdeki şiirlerinin toplamının işlendiği tek perdelik oyun ile 27 Kasım’da Taşra Kabare Sofa Sahne’de izleyici ile buluşuyor.

ÖZEL KONSERLER TAŞRA KABAREDE

Kasım ayında Taşra Kabare’de birbirinden ünlü sanatçılar özel konserlerle seyirciyle buluşuyor. 17 Kasım’da Arka Sokaklar, Sahra ve Umut Yolcuları dizilerinin müzikleri ile geniş bir hayran kitlesine sahip Murat Evgin, Kasım ayı boyunca her Perşembe Latin ve jazz standartlarını, Fransız şansonlarını, film müziklerini ve yabancı popüler şarkılarını dinamik ve özgün yorumuyla Melek Agnes Quintet hayranlarıyla buluşuyor.

Adres
Neşet Ömer Sokağı No:7, Kadıköy, İstanbul

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.