Tasarruf finansı KKTC’de de uygulanabilir

KKTC Meclis Başkanı Zorlu Töre Tasarruf Finansının Mimarı Birevim’i ziyaret etti

Tasarruf Finansının Mimarı Birevim, İstanbul’a konferans vermek ve ziyaretler gerçekleştirmek amacıyla gelen KKTC Meclis Başkanı Zorlu Töre’yi İstanbul’daki Genel Müdürlük binasında ağırladı. Birevim Yönetim Kurulu Başkanı (YKB) Murat Çiftçi’nin ev sahipliğinde gerçekleştirilen ve Türkiye Sivil Toplum İnisiyatif Merkezi (TUSİM) Başkanı Mustafa Alpay’ın da katıldığı görüşmede, tasarruf finansı modelinin işleyişi, tasarrufların bireysel ve kitlesel ekonomiye faydası gibi konular hakkında bilgi aktarımında bulunuldu.

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu (BDDK) lisansına sahip olan tasarruf finansının lokomotif markası Birevim, KKTC Meclis Başkanı Zorlu Töre’yi İstanbul’daki Genel Müdürlük binasında ağırlayarak sektör ve tasarruf finansı modeli hakkında bilgilendirmede bulundu. Birevim YKB Murat Çiftçi’nin ev sahipliğinde gerçekleştirilen ziyarette Zorlu Töre, tasarruf finansı modelini yerinde inceleme şansını buldu ve birinci ağızdan bu modelin faydalarını dinledi.

KKTC Meclis Başkanı Zorlu Töre’yi ağırladıkları için çok mutlu olduklarını söyleyen Birevim YKB Murat Çiftçi, “BDDK tarafından Nisan ayında lisans almaya hak kazanan altı şirketten biri konumundayız. Tasarruf finansının mimarıyız. Lisansla birlikte BDDK tarafından sürekli denetime tabiyiz. Dileyen herkes tasarruf finansı modeliyle borçlanmadan konut, taşıt ya da iş yeri sahibi olabilir” dedi. Tasarruf finansının dünyada uzun yıllardır uygulanan bir model olduğunu söyleyen Murat Çiftçi, “Bugün başta Almanya olmak üzere Avrupa’da 12 ülkede adı farklı olsa da bu model kullanılıyor. Almanya’da yılda 1 buçuk milyon kişi tasarruf finansı modeliyle birikimlerini gerçekleştiriyor. Yapı Tasarruf Sandığı sistemlerinde 29 milyon sözleşmeye ulaşmış durumdalar ve tasarruf sandığında 2021 yıl sonu itibarıyla 919 milyar Euro bulunuyor. Umuyorum ki, Türkiye’den sonra yakın zamanda tasarruf finansı modelini KKTC’deki vatandaşlarımızla da tanıştırabiliriz” ifadelerini kullandı.

Tasarruf finansı hakkında bilgi alan Zorlu Töre ise, “Türkiye’de kullanılan Tasarruf finansman modeli ilerleyen süreçlerde KKTC’de de uygulanabilir. Vatandaşlarımız borçlanmadan, tasarrufları çerçevesinde konut, taşıt ya da iş yeri ihtiyaçlarını karşılayabilirler. Bugün, burada elde ettiğimiz bilgiler doğrultusunda KKTC’de de tasarruf finansının altyapısı için bir çalışma yapabiliriz” şeklinde konuştu.

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.