Tarkan’dan cinsel istismar önergesine sert tepki

HABER Tarkan’dan cinsel istismar önergesine tepki By flystyle
on22 Kasım 2016 0 COMMENTS

SON GÜNLERİN EN ÇOK TARTIŞILAN ÖNERGESİNE BİR TEPKİ DE TARKAN’DAN GELDİ.
Türk Ceza Kanunu’nda, cinsel istismar suçunda mağdur ile failin evlenmesi halinde fail hakkında hükmün açıklanmasının geri bırakılması veya cezanın ertelenmesine imkan veren düzenleme TBMM Genel Kurulu’nda gerginliklere yol açtı. Önerge ‘tecavüzcüye istismarda bulunduğu kişi ile evlenerek cezadan kurtulma imkanı veriliyor’ tartışmalarına neden oldu.

Tartışılan önergeye bir tepki de Tarkan’dan geldi. Ünlü sanatçı ‘Bu önerge; rızasının, özgür iradesinin olamayacağı yaştaki çocuklarını, böylesi bir çıkmazın ve acının müebbedine mahkûm eden “ana babaların yargılanma önergesi” olmalıdır.’ açıklamasını yaptı.

İşte Tarkan’ın açıklaması;

Türkiye’nin gündemine yerleşen “cinsel istismarla ilgili düzenleme” konusu, uyanmak isteyip de bir türlü uyanamadığım bir kabus gibi beni de çok sarsmakta, üzmekte.

Günlerdir bu konuyla ilgili kendime gelmekte zorlanıyor ve vicdanımın çığlıklarını susturamıyorum. Bu kanun teklifiyle ilgili karar verecek olan kişilerin, kalplerine ve vicdanlarının sesine kulak vererek bu konuyu bir daha gözden geçirmelerini temenni ediyorum.

Bana göre zaten cebir, tehdit ve hile olmaksızın cinsel istismarın olamayacağı açıkken daha ilk cümlesinde kendisiyle çelişen bu kanun teklifi iptal edilmelidir. Konuyla ilgili yeni bir önerge gündeme gelmelidir.

Bu önerge; rızasının, özgür iradesinin olamayacağı yaştaki çocuklarını, böylesi bir çıkmazın ve acının müebbedine mahkûm eden “ana babaların yargılanma önergesi” olmalıdır.

Çocuklarının ellerinden safiyetlerini, hayallerini ve ümitlerini çalanların yargılanacağı bir önerge. Çünkü cinsel istismarın asıl suçluları onlardır.

Çünkü onlar çocuklarının tüm insani bireysel haklarını yok sayıp küçük yaşta evlenmesine göz yumanlardır.

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.