Tarım ve Orman’dan tereyağı kararı

Tarım ve Orman Bakanlığı, 7 bin ton tereyağı ihracatına eylül sonuna kadar izin verdi.

ANKARA (İGFA) – Tarım ve Orman Bakanlığı, tereyağı ve krema ihracatını, yaklaşan turizm sezonu, bu yılın ikinci yarısında meydana gelebilecek arz daralması ve ülkenin ihtiyacı olan stok derinliğinin sağlanması gibi nedenlerle gıda güvencesinde sıkıntı yaşanmaması için 18 Nisan’da askıya almıştı.

Gıda ve Kontrol Genel Müdürlüğü’nün internet sitesinde yer alan duyuruya göre, toplam 7 bin ton tereyağı ihracatına 30 Eylül’e kadar müsaade edileceği ve ihracat iznin yalnızca Bakanlıktan onaylı süt ve süt ürünleri üreten işletmelere verileceği kaydedildi.

Başvuruların 27 Haziran saat 17.00’ye kadar Gıda ve Kontrol Genel Müdürlüğüne dilekçe ve istenilen belgelerle yapılacağını, değerlendirmeler sonrası geçici listenin 30 Haziran’da “www.tarimorman.gov.tr/GKGM” internet adresinde yayımalanacağı açıklandı.

Söz konusu tereyağı ihracatına ilişkin esasların detaylarına ulaşmak için tıklayabilirsiniz.

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.