“Tanrıların Dağı” Tahtalı Dağı’nın Zirvesinde Pilates Yaptılar

Kemer Belediyesi bünyesinde açılan pilates kursundaki kursiyerler, 2 bin 365 metre yükseklikteki Tahtalı Dağı’nın zirvesinde pilates yaptı.
Kemer Belediye Başkanı Necati Topaloğlu’nun öncülüğünde açılan pilates kurslarına katılan 50 kursiyer, Beden Eğitimi ve Spor Öğretmeni Sultan Yılmaz Ünal eşliğinde zirvede pilates yaptı.
Olympos Teleferik’in de destek verdiği etkinliğe katılan kursiyerler, yaklaşık 12 dakikalık teleferik yolculuğunun ardından zirveye ulaşı.
Kursiyerler “Tanrıların Dağı” olarak bilinen Tahtalı Dağı’nın zirvesinde pilates matlarını yere serdi ve Beden Eğitimi ve Spor Öğretmeni Sultan Yılmaz Ünal eşliğinde pilates hareketleri yaptı.
Yamaç paraşütü, bungee jumping gibi sporların yanı sıra birçok ulusal ve uluslararası organizasyonların da yapıldığı zirvede ilk defa pilates etkinliği yapıldı.
Dışarı antrenmanlarına da ara vermeden devam eden kursiyerler, zirvedeki pilates sırasında hem eğlendi hem de eşsiz manzaranın tadını çıkardı.
Ünal, pilates sonrası yaptığı açıklamasında, Kemer Belediyesinin açtığı ücretsiz pilates kursunun yaklaşık 1,5 aydır devam ettiğini söyledi.
Dışarı antrenmanlarının yanı sıra değişiklik yaparak zirvede pilates yaptıklarını belirten Ünal, “Etkinliğimize toplam 50 kursiyer katıldı. Güzel vakit geçirdik. Kursiyerlerimiz de çok memnun kaldı. Bu tür değişik etkinliklerimize devam edeceğiz. Bu süreçte bize destek veren Kemer Belediye Başkanımız Necati Topaloğlu’na çok teşekkür ediyorum.” diye konuştu.
Kursiyerlerden Rüya Ünal Mert ise zirvede pilates yapmalarını sağlayan Kemer Belediye Başkanı Necati Topaloğlu’na teşekkür ederek, “Pilatesi kendi vücuduma yaptığım bir yatırım olarak düşünüyorum. Daha önce böyle etkinlikler Tahtalı Dağı’nın zirvesinde yapılmıyordu. Çok güzel bir etkinlik oldu. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum.” dedi.
Yaklaşık 3 yıldır Kemer’de yaşadığını aktaran Mevlüde Çınar Küçük de “Zirvede spor yapmak çok büyük bir ayrıcalık. Zaten spor yapıyorum. Güzel bir deneyim oldu. Bunu bize sağlayan Kemer Belediye Başkanımız Necati Topaloğlu’na ve pilates öğretmenimiz Sultan hanıma çok teşekkür ediyorum.” ifadelerine yer verdi.
– Kadınlar zirvede olduğu için pilatesi zirvede yaptık
Tülay Kara Aydoğdu ise Kemer İlçe Tarım Müdürlüğü’nden 3ay önce emekli olduğuna değinerek, şunları kaydetti:
“Yaklaşık 20 yıldır Kemer’de yaşıyorum. Bugüne kadar böyle bir organizasyon görmedim. Bu tür spor faaliyetleri hiçbir zaman Tahtalı Dağı’nda olmadı. Kadınlar her zaman zirvede olduğu için pilatesimizi de zirvede yaptık. Bizlere bu imkanı ağlayan Belediye Başkanımız Necati Topaloğlu’na teşekkür ediyorum ve saygılarımı sunuyorum.”
Kursiyerlerden Semra Kırım da zirvede pilates yapmalarına olanak sağlayan Başkan Topaloğlu’na teşekkür ettiğini dile getirdi.
Beden Eğitimi ve Spor Öğretmeni Sultan Yılmaz Ünal ve kursiyerler etkinlik sonrası hatıra fotoğrafı çektirdi.
Kursiyerlerin dışarı ve salon antrenmanlarına devam edeceği, Kemer merkez, Göynük, Beldibi ve Çamyuva mahallelerinde verilen kurslara da tüm vatandaşların ücretsiz olarak başvuru yapabileceği belirtildi.

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.