Tanınmış biri misiniz? Markanız mı var? O zaman bu habere DİKKAT!

2016’ya yepyeni bir başlangıç yapmak için önce geçmiş yıllardan kalan kötü izleri temizleyerek başlayabilirsiniz…
Günümüzde kişiler ve kurumlar hakkında bilgi edinmenin en kısa ve en kolay yolu, son hızla yaygınlaşmaya devam eden internet. Bir bilgiyi ararken insanların yaklaşık %80’i kaynak olarak interneti kullanıyor. Ancak internetin kötü amaçlar için kullanılması güvenirlilik konusunda büyük bir şüphe oluşturuyor. Çünkü markalar ve şahıslar, mobil platformlardan erişim imkanı ve sosyal medyanın da etkisiyle ağır hakaretlerle, iftiralarla, olumsuz haberlerle karşı karşıya kalabiliyorlar. Kurumlar ve şahıslar farkında olmadan haklarında yüzlerce iftira, yanlış haberler yer alabiliyor, sahte hesaplar açılabiliyor. Yapılan hakaretler ve asılsız haberler, üzerinden uzun yıllar geçse bile internette saklanabiliyor ve kurumlarla beraber şahısların da geçmişinde kötü bir iz bırakabiliyor.
Aslında tüm bu durumlarla baş etmek artık çok kolay. Sanal dünyanın polisleri olarak adlandırılan ve online itibar yönetim sağlayan kurumlar, uzman hukukçular eşliğinde adınıza açılan sahte hesapları, yalan yanlış ve itibarınızı zedeleyici haberleri temizleyebiliyor.
Daha önce pek çok önemli marka ve tanınmış sanatçıya online itibar yönetimi hizmeti veren White Respect Hukuk Danışmanı Avukat Şekip HARDAL, konuya dikkat çekerek son dönemlerde internetin daha da yaygınlaşmasıyla, kişiler ve markalar hakkında gerçekleri yansıtmayan içeriklerin artmaya başladığını dile getirdi. Özellikle sosyal medyada yer alan asılsız haberlerin markaları ve şahısları telafi edilemez zararlara da uğratabildiğini belirten Av. Şekip Hardal, “Haberiniz olsun ya da olmasın internette veya sosyal medyada sizinle ilgili yanlış bilgiler veren, size yıpratıcı iftiralar atan, imajınızı zedeleyen içerikler olabilir. Bu durum markaların karlılığını da doğrudan etkileyebildiği gibi önemli bir imaj kaybına da neden oluyor.”dedi.
İnternette yer alan bu tarz haberlerin markaların ve şahısların korkulu rüyası haline geldiğini anlatan Av. Hardal, böyle durumlarda iftira ve zedeleyici nitelikteki içeriklerin daha fazla yayılmadan hızlı tepki verilmesi gerektiğini ve artık olumsuz içeriklerin çok kısa sürede kaldırılabildiğini söyledi.
Zararlı içeriklere müdahalede bulunmayan marka yada şahısların geçmişe bir sünger çekmek için yeni yılın bir fırsat olduğunu dile getiren Av. Hardal, yeni yıla tertemiz bir sayfa açarak girmenin tam zamanı olduğunu ifade etti.

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.