Tan Egeli, krallar gibi yaşamaya devam ederken şirketler battı gitti

30 yıllık borsa tarihinde birçok hisse borsa çöplüğündeki yerini aldı! Bazı şirketler mecburiyetten, bazıları kötü niyetten battı!

Borsada hisse senedi alım satımı yaparken güçlü mali yapısı beklentisi olan hisselerin tercih edilmesi gerektiği uyarısının ne kadar doğru olduğu bir kez daha ortaya çıktı. Borsa İstanbul, Egeli &Co Enerji Yatırımları (#EGCEY) , Egeli & Co Yatırım Holding (#EGCYH) ve Egeli & Co Tarım Girişim Sermayesi Yatırım Ortaklığı’nın (#EGCYO) borsa kotundan çıkarılmasına karar verdi. Borsa İstanbul şirketi 6 Nisan 2020 tarihinde son kez uyarmıştı. Bu uyarıları dikkate olmayan yatırıcılar göz göre göre adeta kumar oynayarak hisseleri almaya devam etti.

ZARAR AÇIKLAYAN ŞİRKETLERİN HİSSELERİ TAVAN OLUYOR

Zaten son dönemde borsa yatırım stratejileriyle uyuşmayan olağandışı fiyat ve miktar hareketleri yaşanıyor. Bir şirket zarar açıklıyor tavan tavan yükseliyor. Eksi özsermayeli şirketler kapış kapış hisse satıyor. Borsaya yeni giren ve telegram ve twitter üzerinde kurulan tuzaklara yakalanan yatırımcılar, kim ne önerirse alıyorlar. Bu şirket kar açıklamış mı? Mali yapısı güçlü mü? Patronu kim? Gibi… Hiçbir detayla ilgilenmeyen yeni yatırımcı kitlesi sadece fiyat alıp satıyor.

KRALLAR GİBİ YAŞASIN ŞİRKETLER BATSIN !

Eğer biraz araştırmış olsalardı borsagundem.com defalarca Egeli Grubu ile ilgili haberler yaptı. Patron Tan Egeli, krallar gibi yaşamaya devam ederken şirketler battı gitti. Tan Egeli geçmişte Kirkor Mert İsrailyan isimli birisiyle yaptığı işte dolandırıldığını iddia ederek şirketlerin uçuruma sürüklenmesini izledi. Kirkor Mert İsrailyan ise Müjdat Uslu ile kamu leasing kurumlarını 650 milyon dolardı. O dönemde GenPower isimli şirketi halka açmak isterlerken borsagundem.com engeline takıldı.

Borsagundem.com’un ortaya çıkardı usulsüzlükler sonrası halka arz gerçekleşmedi. Yine borsagundem.com jeneratörlerin üzerindeki seri numarasını değiştirilerek kamu bankalarının leasing kredileriyle dolandırıldığını ortaya çıkardı. Bu ilişkiler geçmişte yaşananlarla ilgili bilgisi olan hiçbir yatırımcı Tan Egeli ve Egeli Grubu ile ilişkisi olan hisseleri almaz!

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.