Tahsilat süreçleri de dijitalleşti

Son iki yılda hızlanan dijitalleşme şirketlerin iş yapış modellerini tüketicilerin de alışveriş davranışlarını değiştirdi. Dijital ödemeler pazarı global olarak büyüyor.

İSTANBUL (İGFA) – Mobil uygulama üzerinden ödeme yapma, linkle güvenli bağlantı üzerinden uzaktan ödeme, QR kod ve mobil cüzdan gibi uygulamalar da tüm işletmeler ve tüketici gruplarında tabana yayılıyor.

Tüm bu gelişmelerle şirketlerin tahsilat süreçleri de eş zamanlı olarak hızla dijitalleşmeye devam ediyor.

Özellikle ticaretin online platformlara kaymasıyla birlikte dijital ödemeler pazarı hızla büyüdü. 2020 yılında e-ticaret harcamaları 226 milyar TL olurken 2021’de yüzde 69 artarak 381,5 milyar TL’ye ulaştı. Böylelikle e-ticaretin genel ticarete oranı geçtiğimiz yıl yüzde 17,7 oldu. Aynı dönemde dijital ödemeler pazarı da küresel ölçekte 2021’de 87,8 milyar dolarlık hacİme ulaştı.

Paynet Genel Müdürü Onur Ertürk, dijital ödeme çözümleriyle özellikle bayi ağının bugün daha hızlı ve verimli tahsilat gerçekleştirebildiğini söyledi.

Ödeme sistemlerinin bundan sonraki 10 yılında dijital dönüşümün daha da hızlanacağını ifade eden Ertürk, nakdin ortadan kalkacağı bir geleceğe doğru ilerlerken kart plastiğinin ve POS makinalarının da ortadan kalkacağı bir gelecek için hazırlıkları sürdürdüklerini kaydetti. Ertürk, bu yıl ve önümüzdeki dönemde ödemeler pazarında çok kanallı yaklaşımı destekleyecek yeni çözümler, yeni yatırımlar ve yeni iş birlikleriyle büyümeye devam edeceklerini belirtti.

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.