‘Suveyda’ Filmi Ücretsiz Halk Gösteriminde İzleyiciyle Buluşuyor

Nevşehir Belediyesi, Türkiye’nin bir döneminde yaşananları ele alan Suveyda Filmi’ni, Nevşehirlilerle buluşturuyor. 18 Mayıs Çarşamba günü gerçekleştirilecek olan film gösterimine vatandaşlar ücretsiz olarak katılabilecek.

Nevşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından düzenlenen Kültür ve Sanat Günleri kapsamında 18 Mayıs 2022 Çarşamba günü ‘Suveyda’ filmi gösterimi gerçekleştirilecek.

Kapadokya Kültür ve Sanat Merkezi’nde yapılacak ve saat 19.30’da başlayacak olan film gösterimine vatandaşlar ücretsiz olarak katılabilecek.

Usta Yönetmen Mesut Uçakan’ın tarihe ışık tutan “Suveyda” filmi 11 yaşındaki bir çocuğun hafız olma serüvenini seyirciyle buluşturuyor.

1930- 1940’lı yılların anlatıldığı filmde, tek parti dönemindeki harf devriminin ve Arapça ezan yasağının oluşturduğu sıkıntılara da yer veriliyor.

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.