Sürü İDA’nın iki yeni üyesi ilk kez sahada

Savunma Sanayi Başkanlığı, ‘Sürü İnsansız Deniz Araçları (İDA)’nda yeni aşamaya geçildi. Ailenin yeni üyesi MİR, ALBATROS-S ile sahada ilk kez birlikte görev icra etti.

ANKARA (İGFA) – Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanlığı (SSB), insansız deniz araçları projelerine tüm hızıyla devam ediyor.

SSB tarafından başlatılan ve Aselsan ile alt yüklenicisi KOBİ’ler tarafından yürütülen Sürü İnsansız Deniz Aracı (İDA) projesinde de çalışmalar sürüyor.

Savunma Sanayi Başkanı İsmail Demir, Sürü İDA ailesinin yeni üyesi MİR ile ALBATROS-S birlikte görev icra ettiğini duyurdu. Sosyal medya hesabından paylaşımda bulunan Demir, “İki farklı boy ve kabiliyete sahip İDA’larımız ile oluşturduğumuz sürü mimarisini, sahada gerçekleştirdik” dedi.

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.