Sultan Süleyman’ın Macaristan’daki mezarı bulundu

Türkiye’nin Macaristan Büyekelçisi Şakir Fakılı Zigetvar yakınlarında Kanuni Sultan Süleyman’ın kayıp mezarının bulunduğu açıklandı.

Türkiye’nin Macaristan Büyekelçisi Şakir Fakılı ve Macar bilim insanlarının katılımıyla düzenlenen basın toplantısında, Zigetvar yakınlarında Kanuni Sultan Süleyman’ın kayıp mezarının bulunduğu açıklandı.

ARAŞTIRMA KOMİTESİ KURULMUŞTU

Bilindiği gibi 1566’da Zigetvar kuşatmasında hayatını kaybeden Osmanlı padişahının iç organları orada defnedilmiş, naaşı ise İstanbul’a nakledilmişti.

Washington Post’taki habere göre, daha sonra türbe haline gelen, ancak aradan geçen yıllar içinde izi kaybolan Zigetvar’daki mezarın tam olarak nerede bulunduğu için yıllar önce bir araştırma komitesi oluşturulmuştu.

MEZAR ÜZÜM TEPESİNDE

Macar ve Türk bilim insanlarından oluşan araştırma komitesinin havadan ve karadan yaptığı ölçümler sonucunda mezarın Zigetvar Üzüm tepesinde bulunduğu çarşamba günü Budapeşte’de yapılan basın toplantısında Profesör Norbert Pap tarafından açıklandı.

Macar bilim insanı, tepede sadece türbenin değil, türbe etrafında oluşan küçük Osmanlı kasabasının izlerine de rastlandığını duyurdu.

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.