“Sultan Süleyman” yüzünden işsiz kaldık

Bangladeş’te yerli oyuncu ve yönetmenler, ülkede izlenme rekorları kıran “Sultan Süleyman” dizisi nedeniyle zor günler geçiriyor.

Yerli yapımlara fark atan Türk dizisi yüzünden işsiz kaldıklarını iddia ettiler. Uluslararası haber ajansı AFP, Bangladeşli oyuncu ve yönetmenlerin, ülkede Kasım 2015’ten beri yayımlanan “Sultan Süleyman” dizisi nedeniyle tepkili olduğunu bildirdi. Türkiye’de “Muhteşem Yüzyıl” adıyla yayımlanan dizi, Bangladeş’te dublajlı olarak ekranlara geliyor. Yayına girdiği tarihten bu yana büyük ilgi gören yapım, başka yabancı dizilerin de Bangladeş televizyonlarında yayımlanmasının önünü açtı.

ÜLKEDE İSYAN ÇIKTI

Böylece prime time’a taşınan yabancı yapımlar, yerli dizilerin önce saatlerinin değişmesine, ardından da yayından kaldırılmalarına neden oldu. Dizi sektöründeki yetkililer, bu yüzden Bangladeşli aktörlerin milyonlarca dolarlık işlerini kaybettiklerini ve onlarca stüdyonun kapanmak zorunda kaldığını belirtti. Bangladeşli yönetmenler derneğinin başkanı Gazi Rakayet, AFP’ye yaptığı açıklamada, “Her şey Sultan Süleyman’la başladı. Bu diziler, binlerce aktör ve set ebinin çalıştığı sektörümüzün canına okudu. Yapılan bir araştırmaya göre, strüyoların yarısı işsizlikten kapandı. Yüzlerce aktör etkilendi. En üst düzey aktörler bile gelirlerinin yarısını kaybetti” diye konuştu. Rakayet, oyuncuların yıllık kaybının yaklaşık 8 milyon dolar olduğunun tahmin edildiğini sözlerine ekledi. Bangladeş hükümeti, oyuncu ve yönetmenlerin çağrısına henüz yanıt vermedi ancak eleştirmenler, yerli yapımların senaryoları zayıf olduğu için izleyicilerin yabancı dizilere yöneldiğini belirterek, Bangladeşli sanatçıların yasak isteğini haksız buldu.

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.