Süleyman Soylu Adana’daki orantısız müdahaleyi sonunda kabul etti

Adana’da Furkan Vakfı gönüllülerine polisin uyguladığı orantısız müdahaleyi İçişleri Bakanı Süleyman Soylu kabul etti. Soylu, “Bizim yöntemimiz bu olmamalıydı” dedi.

Adana’da Furkan Vakfı gönüllüleri 8 tutuklu gönüllüsünün serbest bırakılması için eylem yapmak istemiş ve polisin sert müdahalesi ile karşılaşmıştı. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, sosyal medya hesabından olaylarla ilgili açıklama yaptı. Soylu, “Yıllardır her hafta yasa dışı gösteri yapan ‘Kuytulcular’, tüm uyarılara rağmen bugün Adana’da nevruz ile eş zamanlı yasa dışı gösteri yapmışlardır. Kuytulcuların uzun zamandır tüm tahrik, hakaret ve istismarlarına güvenlik güçlerimiz hep sabırla orantıyla mukabele etmişlerdir. Ancak bugün tüm tahrik, hakaret ve istismara rağmen orantısız güç uygulamak bizim yöntemimiz olmamalı idi. Adana Valiliğimizce gerekli soruşturma başlatılmıştır.” ifadelerini kullandı.

blank

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.