Sudan’da bir deri bir kemik kalan aslanların görüntüsü tüm dünyada tepki topladı

Sudan’ın başkenti Hartum’da bulunan Al-Qureshi Hayvanat Bahçesi’ndeki aslanların kötü beslenmesi sonucu bir deri bir kemik kaldıkları görüldü.

Hayvanat bahçesindeki aslanların kötü beslenme sonucu çok zayıf kaldıkları ve kemikleri sayılan hayvanların fotoğraflarını sosyal medya paylaşan Osman Salih adlı kişi, aslanların kurtarılması için kampanya başlattı, kampanya tüm medyada büyük ilgi gördü.

Osman Salih bir dişi aslanın açlıktan Pazartesi günü öldüğünü bildirdi. Sosyal medyada yüz binlerce kişi tarafından paylaşılan aslanların durumu hakkında bilgi veren bir yetkili, her zaman yiyecek bulunmadığını belirterek çoğunlukla kendi şahsi paralarını kullanarak yiyecek aldıklarını ifade etti. Aslanların normal vücut ağırlıklarının 3’te 2’sini kaybettikleri görülen aslanların bir haftalık yiyeceklerinin hayvanat bahçesinin bir aylık gelirine eş değer olduğu Osman Salih tarafından paylaşıldı.

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.