Stres ile nasıl başa çıkılır?

Stres Yönetim Koçu Esra Şahin, Best FM’de Ufuk Karcı’nın sorularını cevaplandırdı.

Şahin, stresin, her ne kadar düşünsel bir sorun olsa da; insanların fiziksel olarak yaşadığı bir çok hastalığın kaynağı olduğunu vurgularken; “Bunların başında kanser hastalığı gelir. Kanserin en önemli etkeni, stresli bir hayattır” dedi.

Düşünceler Arası Zıplayamın

Esra Şahin, geceleri uyutmayaca kadar düşüncenin, stersi akut haline getireceğini hatırlatırken, “Akut stres, kronik bir hal alabilir. O zaman baş etmesi daha da güçleşebilir. İnsanlar, uykularını dahi kaçıracak düşüncelere kapılıyor. Bu onları, her zaman anı yaşamaktan ve hayatın tadını çıkarmaktan alıkoyuyor. Hem çevresini hem de kendisini negatif etkiliyor. Aile hayatını, iş hayatını düzensileştiriyor. O yüzden, düşünceler arası zıplamak, faydalı değildir. Abdest almak, daha fazla tabiatta yer almak, topraklama yapmak; meditasyon.. Bunlar doğru ve düzenli yapılırsa, olumsuz düşüncelerden kurtulmak mümkündür” diye konuştu.

Aşağı Çeken İnsanlardan Uzak Durun

Stres Yönetim Koçu Şahin, “Çevrenizi iyi kontrol edin. Günlük tutmak, kişinin hayatının ön muhasebesidir. Yazar ve sonra okursanız, çok rahat başa çıkabilirisiniz. Ayrıca, arkadaş çevrenizi düzenlemeniz lazım. Sizi aşağı çeken, size negatiflik yayan herkesi uzak tutmanız lazım. Çalıştığınız yerde, gündelik hayatta sizin hakkınızda kötü konuşan insanları duymazlıktan gelmeniz lazım. Çünkü duyduğunuz her olumsuz cümle, sizin gündelik enerjinizi alacaktır. Bu durum ile başa çıkmak ise tamamen kendi elinizde. Dua ederken bile olumsuz cümle kurulmamalı. Bu çağrı, sizin hep olumsuz olan ile karşılaşmanızı sağlar. Burada esas olan, kişinin ne düşündüğüdür” dedi.

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.