Stoltenberg’den flaş açıklama: Türkiye’nin endişelerini gidermeliyiz

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg İsveç ve Finlandiya’nın başvuru sürecine ilişkin yaptığı açıklamada “NATO’da anlaşmazlık olması yeni değil, sorunlar çözülür. Diyalog halindeyiz, Türkiye’nin endişelerini gidermeliyiz” ifadelerini kullandı.

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg bugün yaptığı açıklamada İsveç ve Finlandiya’nın NATO’ya katılım sürecine ilişkin çarpıcı açıklamalarda bulundu.

NATO’daki fikir ayrılıklarına çözüm bulunabileceğine dikkat çeken Stoltenberg “NATO’da anlaşmazlık olması yeni değil, sorunlar çözülür.” dedi.

‘TÜRKİYE’NİN GÜVENLİK ENDİŞELERİ GİDERİLMELİ’

Türkiye’nin konuya ilişkin endişelerinin giderilmesi gerektiğini vurgulayan NATO Genel Sekreteri “Türk yetkililerle iletişim halindeyiz. Türkiye gibi önemli bir müttefikimizin güvenlik endişelerini gidermeliyiz” dedi.

Stoltenberg konuşmasında İsveç ve Finlandiya’nın NATO’ya katılması için hızlı bir karar çıkması gerektiğini de vurguladı.

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.