Stephen Hawking’in ölmeden önce yazdığı son makale yayımlandı

Ünlü fizikçi Stephen Hawking’in ölmeden önce Thomas Hertog ile birlikte ‘big bang’ (büyük patlama) hakkında yazdığı son makale yayımlandı.

Bilim insanları araştırmalarında, evrenin sonsuz olmadığını, sürekli genişlemediğini ve daha önce düşünülenden çok daha basit bir yapıda olduğunu ortaya koydu.

Hawking ve Hertog tarafından oluşturulan teoride yer alan evrenin karmaşık bir hologam olduğu düşüncesi reddedilirken, daha önce önerilenin aksine içinde bulunduğumuz evren ya da diğer cep evrenlerin sonsuz fraktal yapılar olmadığı savunuldu.

Hertog ve Hawking’in yeni makalesinde, uzayın farklı fizik kanunlarının geçerli olduğu ‘cep evrenleriyle dolu olduğu’ teorisi yerine, bu alternatif evrenlerin birbirinden çok da farklı olmayabileceğini ortaya koyuldu.

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.