Spotify’in CEO’su Daniel Ek, Apple’ı tekel olmak ile eleştirdi

Ünlü müzik şirketi Spotify’in CEO’su Daniel Ek, Apple’ı tekel olmak ile eleştirdi.

Spotify CEO’su Daniel Ek, Apple’ın uzun vadede daha açık bir çalışma anlayışına geçmesini bekliyor. Abonelik sisteminde yüzde 30’luk bir kesinti yapan Apple’ı eleştiren Daniel Ek, Apple’ın uygulamalar adına yayımlanan güncellemeler için yaptığı kısıtlamalardan memnun değil.

Ek, ayrıca, Apple’ın Watch ve Siri için yaptığı çalışmaları da verimsiz buluyor. Siri’nin Spotify’a gelmesi için çok uğraştığını söyleyen Daniel Ek, Apple’dan aynı iş birliğini Spotify’ın Apple TV ve Apple Watch sürümleri için de göstermesini istiyor. Apple tarafından yapılan kısıtlamaların ticareti olumsuz bir şekilde etkilediğini belirten Daniel Ek, Apple’ın HomePod için yaptığı kısıtlamaları da vurguladı.

blank

Apple, HomePod hoparlöründe üçüncü parti müzik uygulamalarının çalıştırılmasına veya iPhone’un (iOS) ve iPad’in (iPadOS) kullandığı yazılımlarda varsayılan müzik uygulamasının değiştirilmesine izin vermiyor. Ek, Apple’ı adil olmayan ve içine kapanık bir marka olarak tanımlıyor.

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.