Spotify dünya genelinde ve Türkiye’de 2022 yazında en çok dinlenen şarkıları açıkladı

Dünya genelinde 2022 yazına Harry Styles’ın “As It Was” parçası damgasını vururken, Türkiye’de ise yazın en çok dinlenen şarkılarının başında KÖFN’ün “Bi’ Tek Ben Anlarım” şarkısı geldi

Ağustos ayı bitti, yaz mevsimine ait anılarımız da geride kaldı ama Spotify’ın açıkladığı 2022 Yaz Hitleri, parti havasını sürdürmek için hazır. Uzun yaz günlerinin, uzun yolculukların, festivallerin ve havuz partilerinin son birkaç ayına hangi şarkıların eşlik ettiğine bakma zamanı geldi. Ve işte Spotify her sene olduğu gibi 2022 yılında da dünya genelinde ve Türkiye’de yaza damga vuran şarkıları açıkladı.

Türkiye’de elektronik pop grubu KÖFN’ün Bi’ Tek Ben Anlarım şarkısı 2022 yazında en çok dinlenen şarkılar listesinin zirvesine yerleşti. 2022’de sıkı bir çıkış yakalayan grubu, son yılların öne çıkan müzik türü rap takip etti. Suçlarımdan Biri ile Güneş ve cakal’dan İmdat, sırasıyla listenin ikinci ve üçüncü sırasında yer aldı. Onları Tutsak ile Sefo takip etti. MERO ve Murda’dan Konum Gizli (feat. Murda) ise en çok dinlenen beşinci şarkı olarak listedeki yerini aldı. Aynı zamanda Türkiye’de yaz mevsimi boyunca en çok dinlenen ilk 20 şarkının tamamen yerli sanatçılara ait olması da dikkat çekti.

29 Mayıs ile 29 Ağustos tarihleri arasındaki dinlenmelere göre derlenen listeye göre yaz mevsimi boyunca tüm dünyada en çok dinlenen şarkı, 610 milyondan fazla dinlenmeyle Harry Styles’tan As It Was oldu. Özellikle Stranger Things’in 27 Mayıs’ta son sezonunun izleyiciyle buluşmasının ardından dinlenme rekoruna imza atan Kate Bush’un Running Up That Hill (A Deal With God) adlı şarkısı dünya genelinde 90 milyonun üzerinde (ilk kez dinleyenler) yeni dinleyiciye ulaştı ve yazın en çok dinlenen ikinci şarkısı olarak öne çıktı. Bad Bunny ve Chencho Corleone’den Me Porto Bonito, Kate Bush ve Harry Styles’ı takip ederek, listenin üçüncü sırasında yer aldı. Dünya genelinde 2022 yazının en çok dinlenen şarkılarının dördüncü sırasında Bad Bunny’nin Tití Me Preguntó şarkısı yer alırken, Jojo’dan Glimse of Us ise listenin beşinci sırasına yerleşti.

Spotify 2022 Yaz Hitleri Türkiye çalma listesini buradan, global listeyi ise buradan dinleyebilirsiniz.

2022 yazında Türkiye’de en çok dinlenen şarkılar:

Bi’ Tek Ben Anlarım – KÖFN
Suçlarımdan Biri – Güneş
Tutsak – Sefo
İmdat – cakal
Konum Gizli (feat. Murda) – MERO, Murda
ARASAN DA – UZI
ISABELLE – Capo, Sefo
Nerdesin – Ezhel
2T1BB – BEGE, Yung Ouzo
Aşk Sadece Anlayana – Velet
Gökyüzünü Tutamam – Can Koç
Diğer Yarım – ATE
Olmazlara İnat – Berkay Altunyay
PAPARAZZI – UZI
Bilir O Beni – Pinhani
Mingoflalar – cakal
Al Sevgilim – Funda Arar, Semicenk
GELMEZSEN GELME – Lvbel C5
Ara – Zeynep Bastık
Seni Dert Etmeler – Madrigal

2022 yazında dünya genelinde en çok dinlenen şarkılar:

As It Was – Harry Styles
Running Up That Hill (A Deal With God) – Kate Bush
Me Porto Bonito – Bad Bunny, Chencho Corleone
Tití Me Preguntó – Bad Bunny
Glimpse of Us – Joji
Ojitos Lindos – Bad Bunny, Bomba Estéreo
Quevedo: Bzrp Music Sessions, Vol. 52 – Bizarrap, Quevedo
Efecto – Bad Bunny
Moscow Mule – Bad Bunny
Heat Waves – Glass Animals
PROVENZA – Karol G
About Damn Time – Lizzo
Late Night Talking – Harry Styles
Party – Bad Bunny, Rauw Alejandro
Te Felicito – Rauw Alejandro, Shakira
STAY (with Justin Bieber) – Justin Bieber, The Kid LAROI
Tarot – Bad Bunny, Jhay Cortez
Bam Bam (feat. Ed Sheeran) – Camila Cabello, Ed Sheeran
Cold Heart – PNAU Remix – Dua Lipa, Elton John, PNAU
I Ain’t Worried – OneRepublic

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.