Sözcü Kalın: NATO üyeliklerinde ilerleme taleplere verilecek yanıta bağlı

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Finlandiya ve İsveç’in NATO üyelik başvurusu konusunda ilerleme kaydetmelerinin, Türkiye’nin taleplerine verecekleri yanıta bağlı olduğunu söyledi.

Reuters’in aktardığı habere göre, İspanyol El Pais gazetesine verdiği demeçte Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, 29-30 Haziran tarihlerinde Madrid’de yapılacak NATO zirvesi öncesinde herhangi bir ilerleme konusunda, “Süreç İsveç ve Finlandiya’nın ne yapacağına bağlı. Taleplerimizde ilerleme kaydedildiğini gördüğümüzde süreç ilerleyecektir. NATO bir turizm ya da ekonomi ittifakı değil; bir güvenlik ittifakıdır, yani tüm üyelerine eşit ve adil bir şekilde güvenliği sağlamalıdır” dedi.

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg bu hafta Washington’a yaptığı ziyaret sırasında, konuyu tartışmak üzere önümüzdeki günlerde Finlandiya, İsveç ve Türkiye’den üst düzey yetkilileri Brüksel’de bir araya getireceğini söyledi.

İSVEÇ VE FİNLANDİYA’NIN NATO ÜYELİĞİ İÇİN İTTİFAKIN 30 ÜYESİNİN DE ONAYI GEREKİYOR

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, geçen ay başvuru yapan iki ülkeye Türkiye’nin onay vermesi için “terör örgütlerine siyasi, finansal ve askeri desteği sonlandırması” ve Türkiye’ye yönelik silah ambargosuna son verilmesi gerektiğini söylemişti.

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.