Sosyal medyada ‘Like’lar mutlu etmiyor

Sosyal medya hesaplarından alınan ‘like’ların duygular üzerindeki etkileri hiç de iç açıcı değil.

South Wales Üniversitesinden Dr. Martin Graff tarafından Twitter ve Facebook kullanıcısı kişiler üzerinde yapılan araştırmada, alınan ‘like’ların duygular üzerindeki etkisi incelendi. 340 Facebook ve Twitter kullanıcısıyla yapılan görüşmelerde, kullanıcıların sosyal medyada aldıkları beğenilerin mutluluk durumlarını değiştirmediği gözlendi. Ayrıca, araştırmada üzgün zamanlarda Facebook ve Twitter paylaşımlarında alınan ‘like’ların insanların ruhsal durumlarını olumlu yönde etkilemediği ortaya çıktı.

Araştırmada, sosyal medya hesaplarında sahte hesaplar aracılığıyla paralı beğeni toplayan insanların daha az güvenilir ve öz güveni düşük insanlar olduğu tespit edildi. Paylaştıkları gönderileri sık silen ve sürekli profil fotoğrafı değiştiren kullanıcıların da öz güven eksikliği yaşadığı ifade edildi.

Araştırmayı yürüten Dr. Martin Graff, yaptığı açıklamada şunları söyledi:

“Sosyal medya kullanımındaki hızlı artış, bu tür mecraların ruhsal sağlığımızı ne şekilde etkilediği konusunda kaygılara neden oldu. Yaptığımız araştırma her ne kadar küçük ölçekte olsa da, sosyal medya kullanımının ruh sağlığını her zaman iyi yönde etkilemediğini ortaya çıkardı.”

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.