Sosyal medya çöktü!

Türkiye’de saat 23.30 itibariyle bazı kullanıcıların Twitter’a erişim sağlayamadığı bildiriliyor. Erişimde yaşanan yavaşlamanın Twitter’ın yanısıra Facebook, Instagram, WhatsApp ve Youtube’da görüldüğü gözlendi.

Türkiye’de 28 Şubat 2020 günü saat 23:00 sularında başlayan sorun, sosyal ağlar başta olmak üzere internet sitelerindeki erişim sorunlarını ölçümleyen “Down Detector” platformuna da yansıdı.

Erişimde yaşanan yavaşlamanın Twitter’ın yanısıra Facebook, Instagram, WhatsApp ve Youtube’da görüldüğü gözlendi.

TWİTTER NEDEN AÇILMIYOR?

Twitter’a yönelik herhangi bir erişim engeli bulunmazken, yaşanan sorunun ilk belirlemelere göre Türkiye’deki yoğun ve aniden artan kullanım trafiğinden kaynaklandığı gözlendi. İnternet erişim sorunlarını analiz eden bir diğer kuruluş olan NetBlocks da Türkiye’deki kullanıcıların yaşadığı Twitter erişim sorununu doğruladı.

Kuruluş tarafından yapılan açıklamada, “Twitter Türkiye genelinde Türk Telekom kullanıcıları için yerel saatle 23:30’dan itibaren kullanılamaz hala geldi” denildi.

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.